divendres, 30 de novembre del 2012

ESPANYA CONTRA LA DEMOCRÀCIA CATALANA

Cal denunciar davant la comunitat internacional i l’opinió pública mundial l’actitud que les autoritats polítiques del Regne d’Espanya, respecte les properes eleccions al Parlament de Catalunya que han de tenir lloc el dia 25 de novembre.


Aquesta actitud és clarament atemptatòria contra els més elementals drets democràtics i tenen per objectiu concretament distorsionar i atemorir els ciutadans de Catalunya, quant no directament impedir el lliure exercici de la democràcia, que es concreta en el dret a decidir.
Vegem-ne uns quants exemples.
U. S’està impedint o dificultant el dret de vot de milers de catalans i catalanes residents a l’estranger. Segons s’acaba de saber només 16.271 electors catalans han pogut superar el primer tràmit que els permetrà votar a les eleccions. Això representa un pobre 10,38% del total de catalans que s’han inscrit per votar.
En altres paraules, un 89,62% dels electors catalans a l’exterior no podran votar. En termes absoluts, això representa prop de 150,000 catalans i catalanes, que no podran expressar-se políticament,
Algunes ambaixades i consolats espanyols han posat dificultats per a l’exercici del vot en aquestes eleccions. Una actitud de la qual també és coresponsable l’administració electoral espanyola (Juntes electorals) i Correus.
Dos. La Justicia electoral espanyola, en el seu dia, va emetre una sentència on instava a la Generalitat a no promoure el vot a les eleccions del 25 de novembre. Es tracta, sense cap mena de dubte, d’una decisió del tot incomprensible, atès que els poders públics sempre han promogut la participació ciutadana en tot tipus d’eleccions. Casualment, en aquestes eleccions al Parlament de Catalunya, la justícia electoral espanyola considera que no cal promoure la participació.

Tres. tant les autoritats espanyoles, com els principals partits espanyols, com els principals mitjans de comunicació espanyols, estan portant a terme una campanya de la por, amb l’objectiu no de defensar el seu punt de vista, sinó d’atemorir i aterroritzar els catalans i les catalanes , difonent missatges i plantejament clarament falsos i tendenciosos. Es tracta d’una guerra psicològica en tota regla, i que com a mínim es pot qualificar d’una pràctica democràtica dubtosa, perquè no es basa en plantejaments propositius i constructius, sinó en el foment de la por i la mentida.
Cal fer una crida a la comunitat internacional i als mitjans públics globals a extremar la vigilància i a denunciar, si s’escau, aquest comportament de les autoritats espanyoles que viola clarament els plantejaments de l’exercici normal de la democràcia.
Tot i això, estic convençut que el poble català, conscient de la situació en la que ens trobem, sabrà comportar-se amb coratge, dignitat i patriotisme i donarà una resposta clarament majoritària a favor de la Llibertat i la Independència de la nostra Pàtria.

(NOTA: Post penjat al DGS el 13.11.2012)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada