divendres, 25 de gener del 2013

L'ESTRATÈGIA ZUMOSOL, O COM BARREJAR HITLER AMB LA UNIÓ EUROPEA

El discurs espanyolista contra la Independència cada cop inisiteix més en el fet que sortir d'Espanya implica sortir de la Unió Europea. Aquest argumentari demostra la feblesa de la causa espanyolista, atès que necessita de la por dels catalans a quedar fora de la Unió per intentar convèncer-los que no donin suport a la Independència. Al marge de la falsedat de l'argument, aquest recurs és un reconeixement que Espanya per ella sola no atrau la immensa majoria dels catalans, i llavors és necessari lligar la Independència amb la pèrdua de la ciutadania europea.


Aquesta estratègia de Primo de Zumosol, no és novedosa. Espanya, ara, la Corona de Castella, en segles anteriors, sempre ha necessitat de Primos de Zumosol per aconseguir els seus objectius respecte a Catalunya.

En el segle XVIII va ser el Rei de França i les seves tropes, qui manaven i van portar el pes del setge a Barcelona entre el 1713 i 1714. Sense l'ajuda francesa, els castellans mai haurien pogut derrotar Catalunya.


En el segle XX, va ser gràcies al suport de les potències feixistes, liderades per Mussolini i Hitler, que les tropes franquistes van bombardejar i ocupar el país.




Ara en el segle XXI, a manca de dictadors, els espanyols pretenen que sigui la Unió Europea qui els tregui les castanyes del foc, és a dir, que neutralitzi l'embranzida independentista de Catalunya. Són conscients que el projecte espanyol per ell sol està totalment deslegitimat i que no atrau més que aquells que en viuen (èlites financeres, empresarials, mediàtiques, àdhuc eqüestres), i als partidaris del supremacisme ètnico-lingüístic propi del nacionalisme espanyol (si bé aquests últims són quatre gats, com ho demostren les enquestes d'autoidentificació nacional). I per això han de recórrer a la hipotètica pèrdua de la ciutadania europea, que, repeteixo, és una mentida més grossa que una casa de pagès.






En aquest sentit, jo preguntaria als dirigents de la UE si ja són conscients d'aquesta instrumentalització que el govern espanyol fa de la UE en aquest debat? Poden tolerar els dirigents de la UE que un dels seus estats membres difongui mentides i propagui incerteses que poden afectar el clima de confiança en tots els sentits, i doncs amb un impacte en el conjunt de la UE?


I encara més: pot la UE, en tant que guanyadora del Premi Nobel de la Pau, acceptar que se la posi al mateix nivell, o en el mateix rol que en el seu moment van tenir Hitler i Mussolini, o un rei absolutista? Ho pot tolerar això, la UE? No és el moment de parar els peus a aquesta colla de manipuladors que han demostrat en moltes ocasions que no els importa un rave mentir a dins mateix de les institucions europees?


I en aquest sentit, quant trigarà el govern català a exigir a la UE que aturi aquesta situació, amb un pronunciament clar que allò que diu Espanya és una pura especulació, un wishful thinking, o més aviat el darrer argument desesperat per evitar que una aclaparadora majoria de catalans votin a favor de la Independència, com indiquen les enquestes, si es garanteix la permanència a la UE?

Brussel.les no pot deixar-se manipular per Madrid. I Barcelona, no ha de deixar que Brussel.les resti passiva davant la campanya d'intoxicació informativa i propagandística de Madrid. I ha d'exigir mesures concretes i declaracions contundents al respecte.


Ja ho he escrit altres vegades. Deixem de perdre el temps amb debats amb freakies espanyolistes, i centrem els nostres esforços i recursos en implicar la comunitat internacional, i l'europea en particular, en el nostre procés d'independència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada