dissabte, 20 d’abril del 2013

EL FRACÀS TOTAL I ABSOLUT DE LA "TEORIA DEL DOMINÓ"

Davant l'acord assolit per les delegacions de Sèrbia i Kosova, Espanya ha quedat en evidència. Encara passarà que els serbis reconeixeran Kosova i els espanyols seguiran fotent-se cops de cap contra la paret. El Parlament Europeu ja n'està fins al capdamunt i ha exigit a Espanya que reconegui d'una punyetera vegada el nou estat. Debades, naturalment.


Però l'acord assolit també demostra el fracàs total i absolut de l'anomenada Teoria del Dominó, segons la qual una independència porta a una altra i això desestabilitza. Més concretament, alguns afirmen que els principals estats europeus mai no donaran suport a la Independència de Catalunya perquè aquesta els desestabilitzaria internament. Es refereixen concretament, a França, al Regne Unit, a Itàlia, i fins i tot a Polònia (la de veritat). 

L'exemple de Kosova els desautoritza totalment. Si aquesta teoria fos certa, cap d'aquests estats hauria reconegut la Independència kosovar del 2008. Però sí que ho van fer, i alguns d'ells quasi volent ser els primers en fer-ho. I ho van fer perquè aquests estats internament se senten forts i no es veuen amenaçats de cap de les maneres per una independència més. N'hi ha hagut tantes en les darreres dècades, que ja no els impressiona ni poc, ni gens... 


Només els estats que s'autoperceben com a febles, a punt de fer fallida, s'espanten quan hi ha un episodi d'independència. I aquest és el cas, naturalment, de l'estat espanyol, que es troba en una situació crítica en tots els aspectes. Si els espanyols sabéssin que tenen les de guanyar, el tema kosovar els importaria un rave. Però no ho tenen gens clar, o encara millor, saben que tenen les de perdre si els catalans no defallim en la nostra fermesa d'assolir la independència de forma democràtica. Per això ells se senten lligats de mans i peus i no paren de fer el ridícul dia sí i dia també.

L'únic que ens garanteix la victòria és la fermesa en el nostre compromís d'arribar al final, seguint el camí ja encetat i legitimat per milions de vots. Tot el que sigui apartar-nos d'aquest camí, seria un error. I deixem que els espanyols es coguin en la seva pròpia salsa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada