divendres, 27 de desembre del 2013

"CANT DE LA SENYERA", QUAN EL POBLE AVANÇA FERM



Vídeo del Cant de la Senyera, al Concert de Nadal de l'Orfeó Català celebrat ahir. Un mar d'estelades. Molta emoció. Ara només manca l'acció. Quan un poble avança ferm, la Llibertat és a tocar de les seves mans.

Quan veig aquestes imatges i escolto l'audio, no puc més que saludar l'encert d'iniciar totes i cadascuna de les sis Assemblees Nacionals de Reagrupament amb aquest cant patriòtic, i que encara que alguns ens dediquin, amb voluntat pòstuma, un minut de silenci als seus sopars de nadal (se suposa que republicà), és una nova prova, l'enèsima, de la nostra capacitat d'avançar-nos als esdeveniments, com ja hem anat fent en aquests anys, encara que sigui rebent per totes bandes. Tret d'una, la del pas ferm cap endavant, cap a la Independència.

Finalment, una segona reflexió que em suscita aquest vídeo, és que, cal que el Parlament de Catalunya aprovi un reconeixement legal d'aquests dos símbols de Catalunya. Em refereixo, és clar al propi Cant de la Senyera i a la Bandera Estelada. Un reconeixement que els dignifiqui i els faci Patrimoni patriòtic de tot el Poble Català. Aquest seria un perfecte inici legislatiu del 2014, un tast del que s'espera el mes de novembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada