dissabte, 22 de febrer del 2014

AUTO-INCULPATS DE SEDICIÓ I REBEL.LIÓ

Ahir membres de la Junta Directiva de Reagrupament, ens vam auto-inculpar per sedició i rebel.lió davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i vam demanar que se'ns inclogués com a imputats en la querella penal que s'ha admès a tràmit contra el President de la Generalitat, Artur Mas
Penso que és un gest necessari de suport al nostre president que està sent bombardejat per totes bandes, també per darrere, i que no el podem deixar sol davant del perill. Els espanyols el volen neutralitzar i nosaltres no ho podem permetre, perquè representa tots els catalans i catalanes. 

Malgrat les diferències ideològiques -i afegiria estètitques, però aquesta és una altra història- que em separen d'ell, és el meu President i això en qualsevol país del món, vol dir que ens representa a tots, sobretot si, com és el cas, és un President que s'ha compromès amb la llibertat del nostre Poble, de la seva independència.

No entendre això, i fent omissió d'aquesta cultura d'estat, demostra perquè no som encara un poble lliure. El President Mas està rebent per totes bandes, i els que l'haurien de recolzar i fins i tot protegir com a bons patriotes sovint fan el contrari. Actuen com a voltors, i intenten queixalar-lo per totes bandes, per treure'n profit.
No saber distingir entre la divergència ideològica -totalment necessària, per a un democràcia saludable- i el rol de representació del país que té el President de la Generalitat, és una demostració fefaent d'una insuficient maduresa politica. Repeteixo, d'una manca de sentit d'estat, català, naturalment. 

I és que és aquesta manca d'estat el que explica la hiperideologització que caracteritza sovint, determinats plantejaments polítics que estan a anys llum de la majoria de moviments socials que es donen a Europa. Aquells que realment tenen un estat propi no diuen ni fan les paranoies que cometen aquells que de l'estat -espanyol- només han rebut que garrotades.

Per això és tan important obtenir el nostre estat independent. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada