dimarts, 18 de març del 2014

PROPERES CONFERÈNCIES

La casualitat ha fet que dues conferències sobre el Quebec que ja tenia emparaulades fa unes setmanes, coincideixin amb la convocatòria electoral del proper 7 d'abril, tal i com ja vaig escriure en un post recent. De manera que, sense haver-ho previst, òbviament, seran de plena actualitat, ja que l'escenari d'un tercer referèndum, en un marge aproximat, de 18 mesos vista, és a dir, cap a la tardor del 2015, no es pot descartar, si el Partit Quebequès obté una majoria absoluta. Sobre la probabilitat que això passi, en parlarem en aquestes dues xerrades que ara passo a presentar.


El proper dia 3 d'abril, en el marc de les Jornades Connecta amb el Canadà, organitzades pels Amics de la UNESCO de Barcelona, pronunciaré una conferència que porta per títol El Quebec, cap a un tercer referèndum?, que se celebrarà en la seva seu social a Barcelona, al carrer Mallorca 207. No cal dir que us espero. Personalment, he d'afegir que aquesta adreça em porta molts records, atès que està a només dues portes d'on vaig viure més de 25 anys ... I no cal dir que agraeixo als Amics, el fet d'haver-me convidat a participar-hi, i a l'hora vull recordar la figura de qui va ser durant molts anys el seu president, en Josep Martínez de Foix.
Sense descans, el dia següent, el 4 d'abril, la CUP de Vilanova i la Geltrú, en el marc del cicle de xerrades Per canviar-ho tot, n'ha organitzat una que analitza Altres pobles, altres processos, i on es tractarà dels casos del Quebec i d'Escòcia.
L'acte estarà moderat per en Carles Riera, un dels històrics de la Crida, i que continua la seva tasca al CIEMEN, i on a banda d'una servidora, que naturalment m'ocuparé del cas quebequès, també es comptarà amb la presència d'en Xavier Solano, assessor de l'Scottish National Party
No cal dir que és un acte que promet, tant per tocar qüestions internacionals, sinó també per la seva transversalitat. Agraeixo, també als companys de la CUP l'haver-me convidat a aquest acte que, com l'anterior, em fa una especial il.lusió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada