dimecres, 30 d’abril del 2014

EL MEDALLAM DEL COMISSARI TRAPERO

En l'acte del Dia de les Esquadres, el Comissari Trapero va lluir a la pitrera tota una col.lecció de medalles que quasi no li cabien. El fet em va sobtar. I de seguida vaig recordar l'episodi recent protagonitzat per l'Ambaixador dels Estats Units a Espanya, James Costos (en la foto, amb el President Obama)
En un tweet de fa uns dies, que arran de la polèmica que va generar, de seguida el va eliminar, Costos, per cert un destacat membre del lobby gay dels Estats Units, i eficaç recaptador de fons per a les campanyes electorals d'Obama, escrivia Only in Spain, il.lustrant el text amb una foto d'un militar espanyol que acabava de rebre o de saludar, farcit no només amb medalles per tota la pitrera, sinó també, per acabar-ho d'arrodonir, amb faixa i banda.
Tot plegat ben ridícul, barroc, cutre, caspós. En Costos, segurament se'n fotia, perquè hi ha raons per enfrotre-se'n d'aquests personatges.

Llavors jo em pregunto: no podrien els Comissaris dels Mossos (i Comissària, que n'hi ha una, també), seguir més un estil més modern, i en comptes de lluir medalletes i quincalla diversa, optar per les xapetes o com es diguin, més discretes, com les que lluïa, per exemple, l'ara caigut en desgràcia General Petraeus?
No li sembla, Comissari Trapero, que quedaria més polit, modern i racional aquesta opció, que no el nyap espanyol de les medalletes?

Only in Spain?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada