dijous, 10 de juliol del 2014

300 ANYS I UN REFERÈNDUM


300 ans et un référendum - Présentation/Presentació from Alexandre Chartrand on Vimeo.

EL PROJECTE 

Hi ha moments en la vida d'una nació que no es tornen a repetir. Per als catalans, aquest moment serà a la tardor de 2014. El proper 11 ​de setembre commemoraran el Tricentenari de la caiguda de Barcelona i, a la vegada, els 300 anys de la seva annexió al Regne d’Espanya. Un preàmbul que donarà una perspectiva històrica al referèndum del 9 de novembre de 2014, quan es votarà sobre l'autodeterminació. 

La pel·lícula que proposem aprofita aquest entorn extraordinari per explorar el tema de la identitat de les minories nacionals, vist a través del prisma quebequès i català. El context social i polític particular anterior al referèndum és impossible de recrear. Es tracta d'una finestreta única per explorar aquest tema tan delicat. Els personatges que seguirem són exiliats catalans que tornen a casa per a votar o quebequesos que es troben a Catalunya durant aquest període. Així dibuixarem les similituds i diferències entre dues identitats que es defineixen en el si d’entitats més grans i l'impacte que pot tenir-hi en les seves trajectòries. Una de les característiques que volem destacar és que el projecte d'independència català no sorgeix de dalt cap a baix, de la classe política, sinó que es la base, els ciutadans que s’organitzen i reclamen el seu dret a la lliure determinació. 

Les organitzacions no partidistes com l’Assemblea Nacional Catalana o Òmnium Cultural realitzen publicacions i organitzen manifestacions amb magnituds increïbles que han obligat el govern d'Artur Mas (CiU) a prendre posició a favor de la independència i a celebrar un referèndum sobre l'autodeterminació de Catalunya.

Pierre Curzi - 300 ans et un référendum from Alexandre Chartrand on Vimeo.

QUI SÓN? 

Alexandre Chartrand, és el director i editor d'aquest projecte. Catalanoparlant i catalanòfil des de fa molts anys, Alexander segueix amb interès l’evolució del procés des de 2006. 

En aquest projecte l’assisteix Marc-André Faucher i Benjamin Hogue a la producció, així com Émilie Gervais a la direcció de producció. 

L’equip de producció, format pel director de fotografia Marc Bentz, Brigitte Bousquet al so i Alexandre Chartrand com a director, viatjarà a Catalunya en tres ocasions aquesta tardor, al setembre, octubre i novembre, per estar al cor de l'acció.


NOTA: Penso que és un projecte més que interessant, al qual cal doar suport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada