dilluns, 4 d’agost del 2014

STROIKA VERSUS PANZER

Amb pocs dies de diferència han tingut lloc dos judicis contra grupuscles terroristes espanyols. Em refereixo, naturalment, als casos Stroika i Pànzer. Un a Barcelona i l'altre a València. Els acusats eren en tots dos casos elements molts perillosos i, en el cas del segon, hi havia l'assassí de Guillem Agulló, Pedro Cuevas.
Judici Stroika
No cal que entri en el detall dels dos casos, ja de sobres coneguts. Només dir que en el primer, aquests feixistes espanyols (perdoneu per la reiteració), van atacar en formació de llopada -que és la seva especialitat- a quatre nois, i quasi els maten, ocasionant-los ferides esgarrifoses. Tot això va passar als afores de la discoteca Stroika, al Bages. En total 16 acusats. 

Per més inri, durant el judici, els Mossos d'Esquadra van detenir quatre elements més que extorquien per aconseguir diners per pagar les despeses del judici dels acusats.

En el segon cas, es tracta d'un grup considerat, per la premsa, el més perillós de tot l'Estat, i que tenia tot un arsenal impressionant d'armament, que vés per on, la Guàrdia Civil va destruir per error, pocs dies abans de la vista. Un armament, per cert, provinent de l'Exèrcit espanyol

Significativament, el judici a Barcelona ha acabat amb la condemna de 10 dels acusats a penes d'entre 16 i 19 anys, i l'absolució dels altres sis.  

Més escandalós, encara, en el judici a València, tots els acusats han estat absolts al.legant la nul.litat de les escoltes telefòniques que es practicaren i que portaren a les detencions. 
Judici Pànzer
Hi ha, però, un element comú. En tots dos casos els jutges espanyols neguen que es tractin d'organitzacions o associacions constituïdes, de manera que podrien ser considerades organitzacions terroristes i incrementar encara més la pena. 

La justícia espanyola sempre fa el mateix. No reconeix els grups terroristes espanyols com a tals, sinó que sempre tendeix a considerar les seves accions criminals com a conseqüència d'una baralla entre joves, de manera que si els han de condemnar, les sentències són molt més baixes de les que els pertocaria. 

No tinc cap mena de dubte que amb un poder judicial català, i amb unes forces policials  del país, aquest grupuscles seran esborrats del mapa en un temps rècord. Però, ara per ara, només podem fer que denunciar la tolerància de jutges, Guàrdia Civil i fins i tot el propi exèrcit espanyol, amb aquests individus. Que tinguin molt clar que aquesta tolerància, a Catalunya, se´ls acaba.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada