diumenge, 10 d’agost del 2014

TURN, ELS ESPIES DE WASHINGTON

Aquests dies m'estic actualitzant en quant a sèries de televisió, sempre en versió original, of course. Després de veure les dues temporades, recomanables, de True Detective, ara estic seguint, a l'hora, tres altres. 

La primera, una de francesa, de policies, Braquo, que no la coneixia, i que resulta altament adrenalítica. Inevitablement, recorda molt a la mítica The Shield, però amb París com a escenari, en comptes de Los Angeles. Com totes les pel.lícules franceses de polis (flics) van de sobrats. Com és possible que un paio que rep metralla de granada als budells al cap de res ja torni a repartir mastegots o buidar el carregador com si res? Aixxx, exigències del guió, suposo. 

La segona sèrie que segueixo, podem dir que és un compte pendent: Boardwalk Empire, feia any que la volia veure, i no havia tingut temps de fer-ho, Ara sí. Aquí també es fa inevitable el record de The Sopranos, però 60 o 70 anys abans. No debades el gran Steve Buscemi també hi apareixia, així com Atlantic City, a New Jersey.

Finalment, en els darrers dies he començat a visionar una sèrie històrica, Turn, Washington's Spies. Contràriament al que pot semblar no tracta de la Guerra Freda, sinó de la Guerra de la Independència dels Estats Units. i com els revolucionaris (els independentistes, s'entén) van creat la primera xarxa d'espionatge contra els anglesos. En aquest sentit, òbviament, es refereix al general i no a la ciutat.

No cal dir que és una sèrie que s'adiu molt amb el context català actual i fins i tot estic temptat de recomanar als imbècils de TV3, que facin el favor de comprar-la i emetre-la entre els propers mesos de setembre i novembre, posem per cas. 

No sigui que estiguin temptats de posar  Curro Jiménez, Hispania, Aguila Roja o Isabel, que ja serien capaços, ja.

Fa gràcia com en el primer episodi apareix un element criptogràfic clàssic com és la graella de Cardano o Cardan, que utilitzen els anglesos per enviar-se missatges.

1 comentari:

  1. Si em permets, dos coses:
    1. True Detective, molt recomanable com dius, només té una temporada, la segona encara no s'ha estrenat.
    2. Et recomano The Americans, d'espies, aquests sí a la Guerra Freda. Impecable!

    ResponElimina