dijous, 14 de maig del 2015

ELS MILITARS ESPANYOLS HO TENEN CLAR: CATALUNYA INDEPENDENT

Més enllà de les parides que diguin els polítics de torn, els militars espanyols tenen clar que Catalunya serà independent. Per això, prefereixen que el futur Vehicle Blindat de Combat d'Infanteria (VBCI) 8x8 sigui italià i no pas l'opció del franco-catalana del Nexter, que suposaria que es construiria en la planta de GTD a Barcelona.
El VBCI que es pot fabricar a Barcelona i equipar l'Exèrcit Català
Els militars espanyols, doncs, veuen clar que Barcelona, i tota Catalunya, aviat deixarà de ser territorio nacional, i ja fan plans amb aquest escenari.

La notícia és excel.lent, des de molts punts de vista. Políticament perquè és la confirmació que la independència és a tocar, encara que pels independentistes se'ns fa molt llarg aquest esperar. 

Des de la perspectiva militar també és excel.lent, perquè obre les portes a la quasi certesa que l'Exèrcit Català serà l'usuari del VCBI de Nexter, i possiblement d'altres vehicles d'aquesta empresa, no descartant fins i tot, l'adquisició del tanc Leclerc, que seria, no hi ha cap mena de dubte, la joia de la corona de l'Exèrcit de Terra de Catalunya.
El Tanc Leclerc que pot equipar les forces acuirassades catalanes
Això, és clar, si els espanyols es neguessin a traspassar-nos el 20% dels seus Leopards, que ens corresponen legitimament en virtut del repartiment d'actius quan accedim a la Independència. Negativa que tindria, no cal dir, una immediata repercussió en el no reconeixement de la part corresponent del deute espanyol per part de la República Catalana, és clar.

Empresarialment i estratègicament, això reforçaria els lligams amb França, una relació que ha de ser privilegiada, un cop siguem independents, i que ha de permetre un diàleg cordial per tal de treballar en un ambient d'harmonia i col.laboració, entre dues Repúbliques, la Catalana i la Francesa, condemnades a entendre´s, sobretot atesa la situació que s'està donant al Magrib i al Mediterrani occidental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada