dimarts, 29 de desembre del 2015

QUATRE PEL.LÍCULES

Aquestes vacances aprofito per veure pel.lícules que tenia pendents, i puc jurar que entre renec i renec que adreço a aquelles que intenten boicotejar el procés, he vist pel.lícules que paguen molt la pena. Deixo de banda, la d'Stars Wars, que em va semblar poca cosa. 
De les quatre que avui parlo, la més recomanable, sense cap mena de dubte, és The Homesman (2014), un western diferent, una mica depriment i decrèpit, però excel.lent. Encara diria més, brutal, que va en la línia d'una altra boníssima cinta com va ser True Grit (2010). Si en aquesta, destacava el paper de Jeff Bridges, en la més recent, no puc més que fer una reverència a un altre veterà, Tommy Lee Jones. A més, és un western diferent, ni que sigui pel fet que les dones tenen molt més protagonisme que els homes. I això sí que és realment excepcional.
Les altres tres pel.lícules que he vist estan a molta distància de la primera. Certament, The Bridge of Spies (2015), és interessant, però massa superficial per al meu gust. I amb aquesta mania de menysprear els polítics i d'afalagar la gent normal. M´ha recordat també a una altra pel.lícula protagonitzada pel mateix actor, Charlie's Wilson War (2007), en la qual la política, també torna a sortir malparada.
Pel que fa a Sicario (2015), és una pel.lícula entretinguda, si bé amb escenes molt dures. La presència de Benicio del Toro, li dóna un valor i una consistència. Però aquí també, es cau en la sensació que és com una mena de remake de Traffic (2000), fins i tot en l'escena final, on el futbol substitueix, això sí, el baseball.
Finalment, The Revenant (2015), amb Leonardo DiCaprio, és també interessant, un western antic, situat al 1820, de manera que oblideu-vos dels winchesters, i que recorda, again, si fa no fa, a un altre clàssic, com és Jeremiah Johnson (1972), protagonitzada en aquest cas per Robert Redford, un actor veterà que sempre ha estat un referent per a l'anterior.

Encara em queden per veure dues pel.lícules més, ja en parlaré, si em vaga, és clar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada