divendres, 22 d’abril del 2016

EL LLIBRE DE DEMÀ

Si demà us compreu un llibre, permeteu-me que us suggereixi aquest que tot just acabo de rebre. Un magnífic regal de Sant Jordi. Escrit per en Tomàs Callau i en Jordi Miró, es tracta de la biografia de Marcel·lí Perelló (1897-1961), un dels militants més destacats de l'independentisme inicial, co-conspirador en un dels esdeveniments claus de la història d'aquest moviment polític, com és el Complot del Garraf, i després dirigent d'Estat Català i, encara més endavant de l'exili a Mèxic. Un llibre doncs, que resulta imprescindible.

Naturalment, no seré fals i diré que ja l'he llegit. Encara no ho he fet, però un simple cop d'ull a l'obra, editada per Llibres de l'Índex, ja ens permet veure que es tracta d'un treball seriós i ambiciós, no només per les seves més de 400 pàgines, sinó per la documentació que inclou i per la informació que ens aporta l'índex. Els autors han treballat en arxius públics, personals i familiars, i això ja és un punt positiu. Concretament són de gran interès els annexos.

En definitiva, una nova aportació a la història gloriosa de l'independentisme. Hem d'agrair als dos autors l'esforç que han fet per engegar i culminar aquest projecte, i espero que les moltes presentacions que faran en les properes setmanes i mesos serveixin per difondre'l i que els joves independentistes d'ara aprenguin, s'empapin de la vida d'aquesta gent tan ignorada i bescantada per la política oficial.

Només per acabar vull afegir un detall personal. Vaig conèixer a la UAB en Carles Perelló, fill de l'aquí biografiat, i em va impressionar la seva força i contundència, tan poc present en molts professors universitaris. I és que els testos s'assemblen a les olles.

Autors: Tomàs Callau - Jordi Miró
Títol: Marcel·lí Perelló. Una vida perseverant per la Independència
Editorial: Llibres de l'Índex
ISBN: 978 84 945376-0-8
Març 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada