dissabte, 21 de maig del 2016

CAP A UN NOU PARTIT INDEPENDENTISTA TRANSVERSAL!

Ja és oficial! La gent de CDC i els simpatitzants que hem votat avui al Superdissabte, hem optat clarament per la creació d'un nou partit independentista transversal. És una gran notícia! Penso que ara s'obre una nova etapa que m'agradaria que culminés de forma exitosa. Perquè a ningú no se li escapa que hi haurà riscos. Un d'ells, tal vegada el més important, és que ens quedem en allò que cal que canviï alguna cosa, però que en general, tot continuï igual. Seria un gran error. Les coses hauran de canviar, i de forma important, sense que això no vulgui dir que s'hagi d'esborrar aquells aspectes positius, que n'hi ha d'una història de 40 anys. Però canvis, n'hi ha d'haver. I substancials.
Sobretot en la perspectiva dels propers mesos i, naturalment, de l'accessió a la Independència. No ens podem presentar a la Independència amb un sistema de partits desequilibrat ideològicament, en plena cursa embogida cap a qui és més d'esquerres, però no d'esquerres europea, sinó amb plantejaments bolivarians que ens convertirien en una república bananera-colauista-gabrielista. 

Cal una força de progrés, oberta, però sòlida, amb cara i ulls, en cap cas acomplexada per discursos espanyolistes. Anem a construir l'Estat i la Societat catalans del segle XXI, per als nostres fills i néts. Una República que ha de créixer de la nostra pròpia gent, del nostre capital humà, però també en contacte permanent en el nostre entorn immediat, i amb una visió globalitzant. 
I per això cal una partit fort i flexible a l'hora. Un partit que ha d'eliminar, contundentment, els errors del passat, i projectar-se com una eina de servei al país, que ha de passar d'un mode defensiu -enfront un estat que ens atacava- a un mode pro-actiu, expansiu, de fer-se conèixer i promoure´s arreu del món. 

Sincerament, espero que estiguem a l'alçada de les circumstàncies. La responsabilitat és màxima i qualsevol relliscada, seria imperdonable. 

Demà comença el repte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada