dissabte, 7 de maig del 2016

L'ENQUESTA CNI

Ahir El Periódico del CNI, que és el nom que li pertoca en tota justícia, publicava una operació psicològica en forma d'enquesta, que va ser convenientment difosa arreu, com sempre passa amb totes les ofensives espanyolistes. El titular era d'allò més contundent, "tal partit escombra tal altre", i després l'agent espanyol que el dirigeix atemptava amb un comentari que era, per variar, per fer venir basques.
De fet, no cal estendre-s'hi gaire en aquest nou, i enèsim, episodi de guerra psicològica, o fins i tot d'i-war, del camarada Hernàndez, equiparable als atemptats a la democràcia que cometen dia sí i dia també, personatges com Putin o Erdogan, però si he decidit penjar aquest post és perquè l'episodi delata les obsessions de l'espanyolisme, i des d'aquest punt de vista resulta interessant.

L'enquesta té un objectiu evident, que és dinamitar JuntsXSí, això és de calaix. Per fer-ho, assumeix que JXSí, ja no existeix, i que en unes properes eleccions els dos grans partits que el constitueixen aniran cadascun per separat. Naturalment, això és més un desig que una realitat, de fet, presentar els resultats d'aquesta manera, sense encomanar-se a ningú, és una manipulació grollera que demostra l'obsessió malaltissa del camarada Hernàndez, i per extensió de tot l'espanyolisme per dinamitar-lo, perquè els fa mal, perquè representa una coça a Espanya.
I és que JXSí, va ser i continua sent l'exemplificació de la voluntat unitària dels Catalans i les Catalanes, de caràcter transversal i patriòtic que és impensable que passi en la política espanyola. I perquè no dir-ho, als ulls del camarada Hernàndez, que és el mateix que dir als ulls del CNI, i de tota l'espanyolada, JXSí és un producte d'Artur Mas, que en un moment determinat va agafar pels collons als d'ERC -com també, en un altre moment, va agafar pels ovaris, a la CUP, i els va fer acordar un pacte indigne -sempre des de la perspectiva espanyola, i la de tontos del cul com el tal Sergi Palà de marres. Perquè per a l'espanyolisme, tot plegat és una conxorxa elitista, i el poble, naturalment, una mera comparsa... I l'única manera d'acabar-ho és la decapitació, és a dir, seguint el manual de la contrainsurgència clàssica, liquidant el líder.

De manera que del que es tracta és d'afavorir la destrucció de JXSí, donant-la ja per feta... abans que passi.
Hi ha, però, un tema que és el que, en definitiva m'ha mogut a escriure aquest post. Les operacions de guerra psicològica com la del Periódico del CNI dirigit pel camarada Hernàndez, per tenir un cert ressò i no ser preses en broma (tipus La Razón, per entendre'ns) han de contenir algun aspecte que, ni que sigui remòtament, els doni algun tipus de credibilitat. I en aquest cas, aquesta aparença de credibilitat consisteix en projectar damunt ERC l'odi africà que els partits espanyols tenen els uns respecte els altres, i que ha evitat el pacte de legislatura, envers CDC, i molt particularment, envers Artur Mas. I, certament, n'hi ha d'erkys d'aquesta calanya, com també a la inversa, però el que es pretén és que tot el partit caigui en aquesta trampa. I per fer-ho, naturalment, s'excita les expectatives per tal de desfermar el trencament del que realment importa, de la candidatura unitària i transversal que va derrotar Espanya en les eleccions més disputades de tota la història.
En definitiva, ens trobem davant un nou intent de manipulació mediàtica, inspirada, naturalment pels aparells d'intel.ligència espanyols, que pretén petar-se JxSí, i de passada, també afeblir el màxim possible la figura d'Artur Mas, en una tesitura delicada com és el del debat sobre la formació d'un nou partit pensat per a una Catalunya Independent, aprofitant, promovent o excitant la set de revenja d'alguns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada