dijous, 13 d’octubre del 2016

NOU LLIBRE, COMPREU-LO, LLEGIU-LO!

Em fa molta il.lusió presentar-vos el meu nou llibre, que porta per títol, Del Soft al Hard. Catalunya, la Independència i els Afers Exteriors, i que recull la major part dels articles que he anat publicant des del 2011 a la secció d'Internacional de La veu de Reagrupament, la revista mensual de Reagrupament. Bàsicament es tracta d'articles que analitzen políticament l'evolució de la política exterior catalana en els darrers temps, i com ha fet un salt qualitatiu impensable, sobretot si recordem el nefast inici del mandat d'Artur Mas, en el qual els Afers Exteriors era un monopoli dels homes de Duran i Lleida. Per sort, i per la mobilització del poble català, la política exterior va fer un gir de 180 graus i va orientar-se clarament cap a la difusió del projecte independentista. Haver seguit aquesta transició ha estat una veritable experiència, que relato en el llibre. Lògicament, no es tracta d'un treball acadèmic, sinó polític. Això no obstant, en alguns dels articles, hi ha una profunda càrrega acadèmica. O com a mínim he intentat incloure-la.

Quant al títol, doncs, lògicament, em refereixo a la necessitat de construir estructures d'estat en els afers exteriors. Passar de la diplomàcia soft, a la hard, és a dir, la pròpia d'un estat normal, sense que això impliqui, lògicament, abandonar l'anterior, però sí inicidir més en les estructures diplomàtiques estàndards. En aquest sentit el desplegament de cada cop més delegacions del Govern, de la Generalitat, arran del món, és, sense cap mena de dubte, va en la bona direcció.

En aquest sentit, també vull destacar el pròleg a càrrec del Professor i Analista de Defensa i Estratègia, Àlex Calvo. De lectura obligada. Excel.lent. En poques línies, Calvo ha sintetitzat el que jo he intentat exposar en el llibre. No us el perdeu.

I res més, només em queda demanar-vos que el compreu, el llegiu i, si ho considereu adient, comenteu-me'l. El seu preu és de 12 euros. Aviat anunciaré l'acte (o actes) de presentació!

Fitxa del llibre

Títol: 
Del Soft al Hard. Catalunya, la Independència i els Afers Exteriors
ISBN
9781365282881
Edition
First Edition
Publisher
Lulu
Published
September 24, 2016
Language
Catalan
Pages
98

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada