dimecres, 11 de gener del 2017

ELS ESPIES A TV3



Programa interessant, però amb mancances i aspectes qüestionables. Entre ells, l'aparició del troglodita Félix Sanz Roldán, cap del CNI i un dels executors de l'Operación Catalunya, de guerra psicològica contra el procés independentista. També molt enfocat cap al tema del terrorisme gihadista, però que també podria haver estat enfocat cap a la guerra psicològica o el tema de la corrupció financera i econòmica. I el front mediàtic.

Poca presència d'especialistes catalans, i sí de tota la colla espanyola que han anat creixent en els anys de l'aznarisme. No s'analitzen les mancances d'intel·ligència que va donar lloc al 11M, per exemple. O els desastres d'Iraq. 

Com sempre els espanyols pressumint que són cracks mundials en la lluita contra el terrorisme, quan tot ha estat gràcies a l'ajuda dels Estats Units (després del 2001) i de França.

El reportatge té la bondat de demostrar que cal desenvolupar uns serveis d'intel·ligència al servei de Catalunya. Les declaracions del Comissari Castellví, són interessants, sobretot la seva negativa a esmentar quines són les localitats catalanes mes proclius a desenvolupar episodis de radicalització gihaddista. Malgrat això, jo tinc molt clares a les que es referia elípticament. Però tampoc les diré per no estigmatitzar-les.

Un altre element interessant és la referència a l'INTCEN, al qual, modestament, jo he dedicat una certa atenció en alguns posts a geopolitica.cat (1, 2 i 3)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada