dijous, 19 de gener del 2017

RESSENYA DEL SOFT AL HARD

Foto de la ressenya fet per en Pere Torra, a La Veu de Reagrupament, 63 (Gener 2017) del meu llibre Del Soft al Hard. Catalunya, la Independència i els Afers Exteriors.

Pere Torra
Nascut a Blanes (La Selva) el 1965, és llicenciat en Dret (UAB), en Filologia Catalana (UAB) i en Lingüística (UB); màster en Funció Directiva per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya i màster en Construcció i Representació d'Identitats Culturals (UB). Ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional a l'àmbit universitari, sobretot en responsabilitats de gestió. 

Durant el període 2004-2007 va ser subdirector general d'Universitats de la Generalitat de Catalunya, amb responsabilitat sobre els processos de programació i d'autorització dels ensenyaments universitaris a Catalunya, inclosos els primers màsters oficials adaptats a l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior que es van posar en marxa.

Així mateix, ha estat director de projectes en el màster en Política i Gestió Universitària de la Universitat Politècnica de Catalunya (edicions de 2002 i de 2003) i ha impartit nombrosos cursos de llenguatge jurídic per a diverses administracions públiques.

Del 2005 al 2013 ha estat vocal de la Junta Directiva de l'Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia, entitat guardonada amb el Premi Nacional de Cultura l'any 2007, que defensa la necessitat d'aplicar mesures especials de protecció per garantir l'ús de la llengua catalana a l'administració de justícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada