dimarts, 11 d’abril del 2017

ARA ÉS L'HORA!

Ens trobem a cinc mesos escassos, a molt estirar, de la convocatòria i la celebració del Referèndum d'Independència, segons els acords signats per les forces independentistes al Parlament de Catalunya. Personalment, no tinc cap dubte que la votació serà favorable a la Independència per una majoria que podria qualificar d'abassagadora.

Certament, l'estat espanyol està posant tots els pals a les rodes i més per evitar-ho. Però el fet cert, és que, atesa la determinació del President, del Govern, de la majoria parlamentària i, per damunt de tot, d'una immensa majoria dels catalans i catalanes, no podrà res per evitar-ho.
Precisament, la clau de tot plegat és el compromís indestructible amb l'objectiu final: la Independència, i la constitució d'un nou estat.

Hem  treballat com qui més per arribar a aquest moment que només ens falta completar amb un darrer esforç, amb una darrera mostra de compromís amb el país.

Per això, després de molts anys d'activitat, és evident que ara és el moment de donar-ho tot! Quin sentit tindria, sobretot per nosaltres, els que ens hem deixat la pell tot aquest temps, ara no ser-hi quan més se'ns necessita? Lògicament no en tindria cap. És el moment de carregar-nos novament de raons, d'empenta i reeixir en la nostra comesa.

Arribats a aquesta conclusió lògica, també cal afegir que, la nostra actuació que és garantia de ple compromís amb la Independència, hem de procurar que tingui el màxim impacte possible. Hem de ser allà on la nostra feina rendeixi més i tingui un efecte multiplicador en totes les direccions.

La manera de maximitzar aquesta feina, aquest compromís indestructible per la Independència, és fer-ho treballant colze a colze amb el conjunt de les organitzacions civils i polítiques independentistes, sense exclusions de cap mena, ni sectarismes ideològics ni vetos personals.

Però atesa la nostra naturalesa transversal, no tinc cap dubte que, especialment la nostra activitat en els propers mesos, i fins a la celebració i la victòria en el referèndum, s'ha de fer col·laborant amb el Partit Demòcrata Europeu Català (PdeCAT), amb el qual ja ens uneix uns quants mesos de treball des del seu congrés fundacional, on, tothom ho recordareu, vam tenir un especial protagonisme. A hores d'ara ocupem ja càrrecs de responsabilitat, i fins i tot hem tingut la capacitat d'influir en les bases ideològiques (unilateralitat) i en la transparència (incompatibilitats). 
La nostra presència decidida, ferma, desacomplexada pot ser decisiva per derrotar qualsevol temptació de desviació en la línia de compromís amb la Independència que aquesta formació ha demostrat en els seus pocs mesos d'existència. Qui a aquestes alçades tingui encara dubtes al respecte, penso, sincerament, que s'equivoca.

També, per esvair cap dubte, no plantegem una presència en base a quotes, fet que per experiència històrica d'ells, els posa en alerta. El capital humà que tenim fa totalment innecessàries que exigim quotes. No ens en calen. Sabem que treballant per la Independència i la Regeneració democràtica, som imbatibles. Pels nostres fets se'ns valorarà.


I una darrera reflexió. El nostre compromís és amb la Independència i, en cap cas, amb cap tipus de comicis posteriors. La nostra comesa, tots ho sabem, s'acaba amb l'adveniment de la Independència. No entrarem, com a grup, en cap competició ideològica, perquè la nostra naturalesa transversal, de caràcter bàsicament estratègic, ens ho impedeix.

Per tot plegat, us crido a treballar com mai abans, al llarg d'aquests propers mesos. I fer-ho a través de Reagrupament, al PdeCAT. Quants més ens hi adherim més garantirem que arribarem a bon port. A hores d'ara ja en som bastant, però en calen més, quants més, més estarem en situació d'intervenir des de la primera línia en el procés històric que ens durà a la Independència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada