divendres, 23 de juny del 2017

AMB EL QUEBEC, A LA FESTA NACIONAL

Ahir es va celebrar la ja tradicional recepció que, pels volts del 24 de juny, organitza l'Oficina del Quebec a Barcelona. Va ser un acte proper, senzill, per permetre parlar amb la genta de l'Oficina, així com amb quebecòfils catalans i catalanòfils quebequesos.
Alfons Calderon, director en funcions de l'Oficina, va fer una intervenció trilingüe (català, francès i una micona d'espanyol, no en anglès), on va remarcar l'increment de les relacions bilaterals entre les dues nacions i com el nombre de turistes, d'immigrants en les dues direccions s'ha incrementat en els darrers anys. Són relacions cada cop més intenses.
També vam tenir l'ocasió de parlar amb l'altre pes pesant de l'Oficina, Maria-Jesús Bronchal, que ja porta entre nosaltres des de que es va inaugurar el ja llunyà any 1995.

Com als Països Catalans, el 24 de juny és el Dia Nacional del Quebec. No és cap casualitat, un país que els seus propis poetes el defineixen com l'hivern, no podia tenir cap altre dia com a Festa Nacional que el dia més llarg de l'any. 

Entre els assistents, també vam tenir l'ocasió de saludar l'Aureli Argemí i en Vicenç Villatoro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada