diumenge, 16 de juliol del 2017

AMB EL PRESIDENT I AMB ELS NOUS CONSELLERS

La formació del nou govern de Catalunya per la Independència. És una gran notícia. Anem endavant, i els que, per les raons que siguin, no s'han vist amb coratge de tirar endavant, han fet un pas al costat. Cal agrair-los els serveis prestats, que han estat molts. Però ara cal mirar endavant, i penso sincerament, que l'actual govern és molt més potent que l'anterior. 

Per una banda l'entrada de dos cracks de la política com són Jordi Turull i Joaquim Forn, tots dos amb una llarga experiència, ha tingut la virtut de posar dels nervis els espanyols.
Turull és un maquiavel de la política, amb una capacitat de provocar i de picar allà on fa mal magistral. A més no hi ha cap mena de dubte que anirà a per totes, i la conselleria que ocuparà és, no cal dir-ho estratègica, com sempre ho ha estat en tots els governs de la Generalitat. És una garantia pel procés, de manera que el President Puigdemont pot tenir la tranquil·litat de tenir les espatlles cobertes, per aquest Richelieu al qual li espera un gran futur polític. Endavant, Jordi!
Joaquim Forn representa una generació de polítics que ha lluitat contra els governs espanyolistes de Barcelona. És una de les trinxeres més dures on es forja un polític independentista. I en Forn no és un independentista de darrera hora, ben al contrari. Fa molts anys que el conec, des de la distància, i el seu nomenament m'ha agradat molt, perquè també dóna seguretat i confiança. La seva conselleria, no cal dir-ho, és també estratègica, i no tinc cap dubte que en unes poques hores o, màxim, dies anunciarà el cessament d'aquest agent del CNI que ocupa la direcció dels Mossos d'Esquadra. No s'entendria que es depurés la primera línia i no es fes amb la segona, que sovint és més important en el dia a dia. Joaquim, si us plau, no demoris la decisió. Quant més trigui, més pressions patiràs. Fes-ho ja, fes-ho ràpid!
També és una enorme notícia el nomenament de Clara Ponsatí com a consellera d'ensenyament, per un doble motiu. El primer perquè es tracta d'una independent, una persona vinculada a la universitat i amb un gran prestigi. Ahir, el sòmines d'en Màris Carol, va escopir que aquest govern és menys intel·ligent.... què n'ets d'ignorant, nen, ni amb tot el teu metrenorantisme ets incapaç de dir-ne una de bona, Només amb la inclusió de Ponsatí, la intel·ligència es reforça, la societat civil es reforça, la universitat es reforça... i tu, bufó de la SSS, fas per enèsima vegada el ridícul. Et queden pocs TN, noi! L'altra raó de la importància del seu nomenament, és que la nova consellera incorpora una enorme experiència internacional, fet que sense cap dubte ens ajudarà molt en el procés.

En definitiva, President, compta amb el meu suport i amb el de tots els reagrupats per anar in al final. Un Govern per la independència!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada