diumenge, 6 de juliol del 2014

LA MARCA ESPANYA, FENT AMICS...

Un espanyol, l'àrbitre Velasco Carballo, ha fet una gran contribució a la Marca Espanya, muntant un sideral considerable en el Mundial del Futbol. La foto que acompanya aquest post és una captura d'un diari colombià que de manera prou expressiva demostra l'odi envers la fatxenderia típica dels espanyols, que encara actuen com si fossin els amos colonials. Segons sembla, la seva actuació va ser decisiva per a l'eliminació de Colòmbia per part del Brasil.

Cal utilitzar aquestes actituds imperialistes dels espanyols, ben gravades en el seu subconscient, per treure profit en la nostra lluita per la Independència. Jo diria que avui, els colombians són més partidaris de fotre els espanyols allà on més mal els fa, és a dir, en el suport a la Independència de Catalunya. 

Per altra banda, hem de tenir en compte que Colòmbia és cada cop un país més important. Després de Brasil, Mèxic i Argentina, és la quarta potència llatinoamericana, amb més de 47 milions d'habitants (més, doncs que a l'Esta espanyol), amb importants recursos petroliers i amb una posició estratègica al Carib, al Pacífic, als Andes i a la conca amazònica.

La Diplomàcia Catalana ha de treure profit, d'aquests regals que ens fan els espanyols. I explotar els llaços històrics que ens uneixen, com la petja deixada per molts catalans que s'hi establiren i contribuïren al seu desenvolupament polític, moral, econòmic, cultural i universitari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada