divendres, 28 d’agost del 2015

EL PAPER DE LES FORCES MILITARS I POLICIALS ESPANYOLES A LES ELECCIONS CATALANES*

(Per la seva actualitat, reprodueixo íntegrament aquest post del web Ara o Mai, penjat el mes de maig, després de les eleccions locals. I afegeixo que cal tenir en compte que en les darreres setmanes el nombre de policies espanyols no ha parat de créixer).

vot PP I C's
Els resultats del 24-M a Barcelona han permès visualitzar de forma clara el pes electoral de les forces militars i policials espanyoles al Principat de Catalunya. Es dóna el cas, que l’única secció electoral de la capital catalana on el PP va guanyar fou la núm. 108 al districte de Sant Martí amb un 35% de vots, més 19% per a C’s.
Caserna del Bruc
De forma similar, el millor resultat de Ciudadanos ha estat a la secció 52 del districte de Les Corts: Segona força amb 25% dels vots, seguida de nou pel PP amb 20%.

Quina és la particularitat d’aquests dos llocs? El primer és la secció electoral corresponent a la caserna de la Verneda de la policia espanyola. El segon, a la caserna del Bruc de l’exèrcit espanyol.
Caserna de la Verneda 
Aquests resultats indiquen clarament que els cossos policials i militars espanyols a Catalunya, voten majoritàriament partits unionistes, tot consolidant el seu rol com a forces d’ocupació del Principat.

Si hom suma els aproximadament 10.000 efectius de la Guàrdia Civil i Policia Espanyola (CNP) als aproximadament 2.000 adscrits a la IV “Región Militar” catalana, i suposant que l’Estat no incrementi aquest nombre els propers mesos (i que aquests s’inscriguin efectivament al cens electoral català), ens trobem amb la situació que al voltant d’un 0.2% dels 5.5 milions d’electors/es catalans (unes 12.000 persones majors de 18 anys, similar a una població de la mida de Badia del Vallès) és conformat per forces policials-militars espanyoles obertament unionistes.

Aquestes dades no són negligibles si tenim en compte que la millor forma per legitimar internacionalment el resultat de les eleccions al Parlament del 27-S, que són el referèndum de-facto sobre la independència, és que els partits independentistes obtinguin majoria absoluta en nombre d’escons (més, idealment, el 50% + 1 del total de vots).

*(NOTA: Post penjat a Ara o Mai, el 27.05.2015)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada