dijous, 20 d’octubre del 2016

HO DIU UN CATEDRÀTIC EN DIDÀCTICA DE LES CIÈNCIES SOCIALS...

Em permeto reproduir íntegrament l'opinió d'en Francesc Xavier Hernàndez Cardona, Catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona.

UNA MERDA D'EXPOSICIÓ...
Avui he vist l'expo "Franco, Victòria, República" del Born... disculpeu el llenguatge, però, es que, és una merda d'exposició. Podria ser que, en el fons, els continguts fossin correctes, no ho poso en dubte, atès que el Manel Risques és un bon historiador. Tanmateix la museografia és un desastre, sembla un plafó mal fet d'alumnes de primer de ESO (o del centre parroquial de la Torrassa si voleu), vaja si els meus alumnes em presenten això els suspenc. No hi ha ordre, ni jerarquia de continguts, les imatges son minúscules, els textos excessius, massa lletra i petita, no hi ha recursos museogràfics, els audiovisuals son patètics, i el cap dissecat de Franco una horterada kitsch, vaja insostenible... Sense entrar en la circulació caòtica... Si pensàveu anar no cal que perdeu el temps, com jo he fet. El plat fort son les escultures de l'exterior (que haguessin quedat millor a l'interior posats a fer), s'han ubicat amb pretensions d'instal·lació (ara sembla que polítics i historiadors també volen ser artistes), però el fet que estiguin tal qual no aporta cap missatge crític. Es a dir si vols ser crític contextualitza (Franco cap per avall o en un container de porqueria... o quelcom creatiu i/o crític). La resultant es una vulgaritat mediocre que, no m'estranya, ofèn a la gent amb senderi que al capdavall no sap si es una exposició franquista o el contrari.... 
Aquests covards visionaris de l'Ajuntament que no tenen cap projecte ni cultural, ni de memòria històrica, que no han estat capaços de canviar el nom del passeig Joan de Borbó, ni han tingut coratge per restituir l'escultura de la República dalt del cim de l'obelisc de Diagonal, que no han aixecat ni monuments ni plaques en memòria de la nostra gent, que s'han negat a col·laborar en qualsevol projecte de musealització o de recuperació del patrimoni de la Guerra Civil... Ara aquests carallots pensen que traient del magatzem dues escultures feixistes i reintegrant-les a la via pública ja han complert amb la memòria històrica. I, a més a més, tota aquesta baluerna es fa amb la fantasia que podràn ocultar la incòmoda memòria del 1713-1714, de conflicte entre Catalunya i Espantya, la que han esborrat del Born, i que això els ajudarà, suposadament, a guanyar punts en l'imaginari de l'entorn electoral neo-colonial... Tot plegat inversemblant i lamentable.... I repeteixo... he vist moltes exposicions a la vida... i n'he fet unes quantes... i això és del pitjor que mai hagi vist quant a forma i context. Vergonya que l'Ajuntament de Barcelona hagi promocionat aquesta basura... Suposo que el clan del pont aèri, els del circulo eqüestre, grup Godó, Caixa i símils, davant d’aquesta demostració grotesca de la cultura creativa de Barcelona, s’hauran fet un fart de riure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada