dimarts, 10 de juliol del 2018

POSICIONAMENT DE REAGRUPAMENT INDEPENDENTISTA DAVANT L'ASSEMBLEA NACIONAL DEL PDECAT

Davant la celebració de la Primera Assemblea Nacional del Partit Demòcrata Europeu Català, (PDECAT), Reagrupament Independentista (RCAT), entitat que hi està associada, fa públic el seu posicionament al respecte.
Reagrupats a l'assemblea fundacional del PDECAT (2016)
En primer lloc, considerem clau que el PDECAT s'arrengleri sense separar-se ni un mil·límetre amb el posicionament polític que el President legítim de Catalunya, el Molt Honorable President Carles Puigdemont, manté des de l'exili, des d'on està desenvolupant una estratègia d'internacionalització com mai Catalunya havia portat a terme. Aquest arrenglerament cal que sigui no només real, sinó també percebut per la immensa majoria del moviment republicà català, perquè no hi hagi dubtes al respecte. A ningú no se li escapa que si no hi ha cap dubte que el PDECAT ocupa un paper preeminent en aquest moviment, la figura del President Puigdemont aporta un plus que arriba a sectors socials i polítics als quals el PDECAT té dificultats de fer-ho, per raons diverses. Cal tenir en compte, a més a més, que l'espanyolisme està fent tots els possibles per obrir una escletxa de desconfiança en el bloc republicà, i en gran part, aquesta consisteix en enfrontar els diversos sectors i, particularment, en deslegitimar el propi President Puigdemont. Intent que, per descomptat, està condemnat al fracàs.
En segon lloc, és per això cabdal que el resultat d'aquesta Assemblea Nacional, deixi molt clar i sense cap gènere de dubtes que la nova direcció del PDECAT estigui formada per companys i companyes que la ciutadania republicana vegin totalment arrenglerats amb el President Puigdemont i, naturalment, també amb el President Torra i decidits i decidides a arribar fins a la victòria definitiva. Això implica que cal eliminar qualsevol ombra de dubte al respecte, qualsevol veleïtat neo-autonomista o possibilista, en cap de les instàncies del partit, tant a nivell de direcció com en l'actuació en instàncies polítiques com, per exemple, el Congrés de Diputats. Cal tenir molt en compte que, allò que es mirarà amb lupa al final d'aquesta Assemblea, és de si realment hi ha hagut una renovació efectiva que esborri qualsevol dubte de marxa enrere en el compromís amb la República. A més, la deriva d'altres formacions, fa més rellevant el rol central del Partit, i doncs, la seva responsabilitat en no caure en cap temptació espanyolista. En aquest sentit, RCAT considera bàsic que es produeixi una clara renovació en la presidència, vice-presidència i en la coordinació general del Partit, perquè únicament d'aquesta manera es donarà un senyal inequívoc que s'està profundament compromès amb el nou escenari polític derivat de l'1 d'octubre, del 27 d'octubre i del 21 de desembre. 
 
 Aquesta renovació també és necessària de cara a les properes eleccions locals, on no tenim cap dubte que els votants demòcrates i republicans passaran factura a aquells que caiguin en els paranys espanyolistes que tenen per objectiu acabar amb les victòries republicanes esmentades. Els governs locals han d'estar en mans de la majoria republicana, perquè està claríssim que, els que no hi estiguin, els espanyols els convertiran en trinxeres contra la República i els faran servir en la seva estratègia de divisió territorial, d'enfrontament civil i violent.

És per això que RCAT també fa una crida al PDECAT a no tenir cap mena de rebuig a participar en les primàries republicanes que des de l'ANC i altres instàncies s'han proposat per escollir els caps de llista. La unitat republicana serà indestructible i derrotarem sense cap mena de dubte les opcions espanyolistes o les falses terceres vies, particularment a les grans ciutats, i de forma destacada, a la nostra Capital Nacional, Barcelona. El PDECAT és el gran partit del món municipal de Catalunya, i no tenim cap dubte que, si sap mantenir-se lleial als principis republicans, tornarà a encapçalar molts governs locals, però a les grans ciutats, cal un plantejament molt més obert i ambiciós, i és per això que cal sumar tots els esforços en una mateixa direcció, sense generar cap dubte, repetim-ho.
 Pel que fa a la política nacional, és a dir, la que es fa al Parlament de Catalunya, RCAT, en coherència amb el que s'ha dit més amunt, crida al PDECAT a establir un lligam indestructible amb la candidatura de Junts per Catalunya, de la qual és el seu nucli central, el seu rovell de l'ou. En les eleccions del 2017, JXCAT va aconseguir capgirar els pronòstics electorals d'una manera impressionant i amb molt poques setmanes de marge. Va ser un enorme motiu d'orgull, i a ningú no se li escapa que en aquest procés, de nou, la figura del President Puigdemont, va ser cabdal. Vam derrotar els espanyols que se les prometien molt felices. Doncs bé, ara, cal afermar sense cap dubte la unió o l'associació indestructible entre les dues instàncies, i fins i tot intentar ampliar-la a altres organitzacions i entitats que no avantposin el seu dogmatisme ideològic a la consolidació de la República, ja declarada el 27 d'octubre, que és l'única forma d'estat que pot garantir el benestar, la seguretat, la justícia i la prosperitat al poble català.
En definitiva, RCAT crida al PDECAT a seguir liderant el moviment republicà, fent-ho d'una manera clara, diàfana, sense cap hesitació, i per descomptat sense cap temptació de fer passos enrere. Aquells i aquelles que vulguin tornar a pantalles passades, han de comprovar que el seu moment ja ha passat, que només hi ha una sola direcció, la que marca de forma democràtica el poble català, i aquesta és la de la consolidació de la República de Catalunya com un membre més de la comunitat internacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada