dimecres, 30 d’octubre del 2019

Tsunami Democràtic: ‘Estem preparats per a mantenir el contacte amb tothom, passi el que passi’




El Tsunami Democràtic revela, en una entrevista amb VilaWeb, que hi ha més de quaranta mil usuaris amb l'aplicació validada pel QR. 'Això és realment únic al món', constaten


El Tsunami Democràtic ha respost aquesta entrevista de VilaWeb per explicar com veu l’intent de setge de l’estat espanyol per a interceptar les seves comunicacions amb la població. El Tsunami s’explica amb claredat: passi què passi, estan preparats per a comunicar-se amb la població. També revelen que tenen ajut a tot el món i que més de 40.000 persones de les que han descarregat l’aplicació ja l’han validada fent servir el codi QR. Les accions més immediates que han anunciat són les dels dies 9, 11, 12 i 13 de novembre i el 18 de desembre.
L’estat espanyol està obsedit a frenar totes les vies d’accés al Tsunami Democràtic. Ara mateix qui vulgui estar-hi connectat què ha de fer?

—Bàsicament seguir Tsunami a Telegram, Twitter i Instagram. Funcionen a ple rendiment amb enllaços clars d’on et pots descarregar, per exemple, l’aplicació del Tsunami Democràtic.

Què ha passat exactament amb Github? Us han donat cap explicació?

—GitHub (propietat de Microsoft) ha decidit de tallar l’accés des de l’estat espanyol al codi que tenien allotjat. L’explicació pública que han donat és que ho fan contínuament, a petició dels governs. Avui, per exemple ho han fet Rússia i la Xina i també Espanya.

Considereu que Microsoft i Github han aplicat la censura a instàncies de l’estat espanyol?

—És un cas de censura evident de l’estat espanyol. Les preguntes de si és un automatisme o els motius que té Microsoft i Github les han de respondre ells.

Teniu previst que unes altres companyies, Twitter o Telegram, acceptin també la censura de les autoritats?

—Aquesta pregunta l’han de respondre Twitter i Telegram. Tsunami promou la mobilització no violenta en defensa de drets humans fonamentals. Si l’estat té inconvenients amb aquesta premissa, el problema no és de Tsunami, és de l’estat. Per part nostra, estem preparats per a mantenir el contacte amb tothom, passi el que passi. Hi ha molta gent arreu del món que ens ajuda.

Les companyies telefòniques espanyoles han acceptat d’exercir la censura a instàncies del govern. Això és un gran impediment?

—Això és un impediment evident per a la llibertat d’expressió i la llibertat ideològica dels ciutadans de l’estat que senten amenaçats els seus drets fonamentals una vegada més. Si amb aquesta tàctica es pretén d’aturar la mobilització en favor de l’autodeterminació, dels drets fonamentals i les llibertats a Catalunya pensant que aquest moviment se centra només en Tsunami, només podem dir que és ridícul: som i serem a tot arreu. La solució no pot ser la censura, la solució és política.

L’aplicació continua funcionant. Serà imprescindible per a les accions vinents?

—L’app és un complement necessari per a les accions. Permet d’afegir una capa més, molt innovadora, de comunicació i mobilització. També cal tenir present que nosaltres estem preparats per a una mobilització llarga i per tant hi ha coses i mètodes que anirem explicant més endavant.

Podeu dir quantes descàrregues té ja l’aplicació?

—De descàrregues n’hi ha centenars de milers. Sobretot estem orgullosos que ara mateix hi ha més de 40.000 usuaris amb l’app validada pel QR. Això és realment únic al món.

Per quina raó l’aplicació no té notificacions?

—L’app que ja es descarrega la gent aquests dies és una nova versió que té notificacions personalitzades per zones i més millores, com ara permetre més fàcilment la validació amb QR.

Qui no hagi trobat encara el codi, què pot fer?

—Que es connecti al canal de Telegram. Hi trobarà l’enllaç.

El canal de Telegram supleix la manca de notificacions de l’aplicació?

—El canal de Telegram és per a la comunicació massa. El de l’app ens permet de parlar amb cada usuari si calgués.

Per quin motiu recomaneu Telegram?

—És una manera bona i segura d’estar al dia de les comunicacions de Tsunami.

Sumant tots els canals, quanta gent està connectada directament amb Tsunami Democràtic?

—No ho podem dir perquè no sabem quanta gent és a tots cinc canals ara mateix (Telegram, Twitter, Instagram, web, app). Però donem per bona la xifra que deu vorejar el mig milió.

Quina valoració en feu, d’aquesta xifra?

—Que Tsunami hagi arribat a aquesta xifra en menys de dos mesos simplement fa bo el lema que ‘tots som Tsunami’. Hi ha entre dos i tres milions de persones mobilitzades a favor de l’autodeterminació. La força de la gent és que confia en les bones idees i els ideals que són justos. El dia 14 en va ser la prova. Com ho va ser el Primer d’Octubre: la gent va confiar en qui tenia al costat.

Quina valoració us mereix el fet que la Guàrdia Civil afirmi directament que sou una ‘organització criminal amb objectius terrorista’?

—La pregunta és per a la Guardia Civil. Com han ‘confirmat’ que una campanya que ha fet pocs actes i tots emmarcats sempre en la no-violència són terrorisme? En un estat de dret qui acusa és qui ha de demostrar la culpabilitat, no l’acusat. A l’estat espanyol sembla que estem acostumats a demanar explicacions a les víctimes i no als agressors. El Tsunami ha explicat a cada comunicat el seu compromís amb la no-violència i ha rebutjat la violència directa moltes vegades. El problema, una vegada més, el tenen els ciutadans espanyols, que cada cop que surtin a protestar i reclamar drets, saben que poden ser acusats de terrorisme.

Aquesta persecució de l’estat espanyol tan exagerada, us l’esperàveu? El teniu previst, un nivell tan alt de repressió?

—El problema amb la repressió és per a qui l’exerceix sobre una població no violenta i que reclama drets fonamentals a partir del diàleg.

Com entomeu la reacció del ministre Grande-Marlaska, que diu que s’acabarà sabent qui hi ha darrere el Tsunami Democràtic?

—Ja ho hem dit unes altres vegades. La resposta al ministre és que darrere el Tsunami hi ha les mateixes persones que hi ha al davant. Parlar de ‘al darrere’ ja és un marc mental que implica la criminalització de l’associació de persones i la mobilització social. Una vegada més ens demanem si també investiguen la resta de moviments socials de protesta. Potser el ministre hauria de respondre si també investiguen qui ‘hi ha al darrere’ del moviment feminista que organitza vagues. O qui hi ha darrere de Fridays For Future. O qualsevol moviment que vulgui canviar l’estat de les coses. També és cert que aquesta setmana hem vist com detenien un portaveu de la PAH. Per tant, el moment és molt preocupant per als ciutadans de l’estat espanyol.

Quina valoració en feu, de l’acció als aeroports de Barcelona i Madrid?

—El Tsunami creu que van ser dues accions absolutament reeixides i que exemplifiquen què pretenem: totes les accions tenen una raó, una conclusió i pretenen un canvi d’escenari i obrir noves possibilitats. Exemples: saturar l’aeroport el dia de la sentència, fer canviar l’agenda de Pedro Sánchez en la seva visita a Barcelona, fer arribar el lema #SpainSitAndTalk a tot el món. La gent sap que quan es proposa una cosa, gràcies a la confiança mútua i a la xarxa creada, l’assoleix. Així s’enforteix el moviment i l’autoestima d’una població que és víctima de la repressió contínuament.

Per què proposeu les accions tan separades temporalment?

—És simple: a partir del 14 d’octubre l’estat ha perdut el ritme, l’agenda. Ara és reactiu. Això feia dos anys que no passava. El Tsunami conviu amb moltes més iniciatives, propostes i campanyes que, en termes generals i sempre dins la no-violència, són complementàries. La qüestió és fer entendre a l’estat que fins que no compleixi el lema #SpainSitAndTalk per a encarar l’autodeterminació, la llibertat de presos, exiliats i represaliats i el ple exercici dels drets fonamentals, hi haurà mobilització.

Hi haurà convocatòries sorpresa en el futur o tot s’anunciarà amb molt de temps?

—Cada acció serà anunciada i proposada en el moment adequat perquè acabi com s’ha planificat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada