dijous, 28 de novembre del 2019

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE TERESA CASALS "LA REINVENCIÓ DE L'ESCOLA CATALANA"

El proper dimecres 4 de desembre l’Espai Muriel Casals de Vilafranca del Penedès (c/ Banys 11) acollirà la presentació de “La reinvenció de l’escola catalana. Un compromís col·lectiu”, amb la presència de Teresa Casals i Martí Mas, autors i Josep Sort.
A la mort del dictador, els nous aires de la transició democràtica permetien albirar una reforma en tots els àmbits de la societat. També a l’escola. Un dels principals reptes era formar els mestres perquè fossin competents en català. Però no es partia de zero. A final dels anys 40 del segle passat ja hi va haver les primeres escoles que, de manera clandestina, van incorporar als seus programes classes de català. I aquest moviment, que responia a un esperit de renovació pedagògica i anava agermanat a altres iniciatives del teixit social, no va parar de créixer en les dècades posteriors.
Teresa Casals i Martí Mas relaten aquella experiència, a partir del testimoni dels seus protagonistes, i reivindiquen per al moment actual el mateix compromís col·lectiu que va fer possible una escola lliure, oberta i en català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada