dilluns, 23 de desembre del 2019

COMUNICAT DE PREMSA DE REAGRUPAMENT SOBRE L'ACTUALITAT POLÍTICA (20.12.2019)

La Junta Directiva Nacional de Reagrupament Independentista (RCAT), reunida aquest dissabte a la seu nacional, davant els darrers esdeveniments polítics i jurídics esdevinguts, vol fer públiques les següents consideracions.
En primer lloc, com no podia ser d’una altra manera, ens felicitem per la sentència dictada pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea que el vice-president del govern de Catalunya, Oriol Junqueras, gaudeix d’immunitat en tant que membre del Parlament Europeu, consideració que també repercuteix en el President Carles Puigdemont i al conseller Antoni Comín. Una sentència que ha de portar a l’anul·lació de la condemna de Junqueras i la resta de polítics independentistes jutjats pel procés, i llur consegüent alliberament immediat.
També ens felicitem per l’alliberament de tres dels detinguts el mes de setembre, tot i que s’ha fet previ pagament d’una fermança. N’exigim la seva llibertat total i la de la resta d’empresonats per la repressió posterior al coneixement de la sentència del Tribunal Suprem espanyol.
En tercer lloc, condemnem de la forma més ferma, la condemna a inhabilitació que el Tribunal Superior de Catalunya ha dictat envers el President Quim Torra. Es tracta d’una sentència clarament polititzada i que ja era d’esperar que es produís. Enviem al President tot el nostre suport i estima per la seva actitud verament patriòtica i pel seu al·legat final que, n’estem segurs, serà estudiat a les escoles i universitats en les dècades properes com a exemple d’orgull i dignitat.
Fetes aquestes consideracions, i en relació a l’escenari que s’obre en les properes setmanes i mesos, i en la línia de les ponències polítiques aprovades en la XII (novembre 2018) i XIII (novembre 2019) Assemblees Nacionals d’RCAT, fem una crida a la vertebració d'una força transversal que, liderada pel President Puigdemont, culmini el procés i reactivi la declaració d’independència del 27 d’octubre del 2017. Tenim la certesa que només un reagrupament de totes les forces republicanes, sota aquest lideratge i aquesta fita, permetrà assolir la nostra llibertat. Es tracta d’una transició que s’ha de fer de forma immediata i sempre sota el lideratge del President Puigdemont, de manera que s’esvaeixi tota la sopa de sigles i organitzacions que existeix darrerament, i en la qual, com no podia ser d’una altra manera, RCAT es compromet a a participar.
Ateses les circumstàncies recents, encoratgem el President Puigdemont a establir les bases d’aquesta fusió, convençuts com estem, i els resultats electorals quan ell ha encapçalat les llistes així ho demostren (eleccions al Parlament del 2017 i eleccions europees del 2019), que el suport popular que suscita és molt més gran que qualsevol altra fórmula i que eixampla de forma multiplicadora el recolzament a la independència.
Per acabar, volem recordar que en la història electoral recent, s’ha donat algun fracàs sonat d’un partit històric que s’auto-enganyava respecte la seva fortalesa electoral, i que va acabar desapareixent, malbaratant un capital polític de dècades. Repetir aquesta història per segona vegada en poc temps, no serà més que una demostració de miopia política, i d’irresponsabilitat davant els deures que la situació actual ens imposa: culminar la victòria republicana i la Independència de Catalunya, per tal de proporcionar als catalans i les catalanes el benestar, la seguretat, la justícia i la cohesió socials que tots ens mereixem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada