dimarts, 14 de gener del 2020

REAGRUPAMENT ES FELICITA PER LA CREACIÓ DE LA TAULA UNITÀRIA INDEPENDENTISTA

·      Representa un pas més en la vertebració de la República Catalana
·      La mesa de negociació amb el govern espanyol només serà efectiva si és d’igual a igual

La Junta Directiva Nacional de Reagrupament Independentista, reunida a Barcelona, aquest dissabte, 11 de gener, vol fer públiques les següents consideracions davant l’actual situació política.
Davant la creació d’una taula unitària independentista, RCAT, considera que és producte de la dinàmica generada per la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i per la votació al Parlament de Catalunya de la declaració d’independència del 27 d’octubre del mateix any. Sense aquests precedents, no hauria estat possible que les forces que van votar-hi favorablement, ara acordessin com han acordat aquesta instància unitària i transversal. Recordem que la transversalitat ha estat sempre l’exigència defensada per la nostra associació. En aquest sentit, ens felicitem per la seva constitució i fins i tot considerem que representa un pas més en la vertebració de la República Catalana. Des de Reagrupament no tenim cap dubte que és el resultat de l’acció unilateral del Poble Català cap a la Independència, sense la qual no hauria estat possible. També mostrem la nostra predisposició a participar-hi.
Pel que fa a la constitució d’una mesa de negociació amb el govern espanyol, fem les següents consideracions. No tenim cap esperança que el Regne d’Espanya negociï de bona fe amb els representants catalans. Els esdeveniments dels darrers anys així ho demostren a bastament. Una negociació amb Espanya només té sentit si contribueix a cohesionar Catalunya i a fer-la més forta i decidida en la seva voluntat de construir la nostra República. Això només passarà si la negociació es fa d’igual a igual, sota la supervisió o observació internacional i on els punts a discutir siguin el reconeixement al Dret a l’Autodeterminació de Catalunya, l’alliberament dels presos polítics i la fi de la repressió. En cap cas s’acceptarà negociar cap tipus de competència o transferència, car s’entén que el simple fet de relacionar-nos d’igual a igual, implica el reconeixement espanyol de la nostra sobirania i la fi de la nostra submissió a la seva autoritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada