diumenge, 16 de juny del 2013

DELEGATS BOCAMOLLS

Ja ha tornat a passar. Un altre delegat del Govern ha xerrat més del compte. Si fa uns quants mesos, va ser el delegat a Madrid, Jordi Casas, factòtum dels sectors més conservadors i carques d'Unió, qui va gosar fer política des del seu càrrec institucional, ara ha estat aquesta endollada amb potes que respon al nom de Mar Ortega, la delegada a Berlín. Sí, heu llegit bé, Ortega de cognom, i és que la criatura és la neboda, de la vice del govern, Joana Ortega. La senyora delegada ha fet unes declaracions de caràcter eminentment polítiques i  que incideixen en el debat intern, sobretot dins de la federació governant. És a dir, com en el seu moment va fer en Casas, aprofita el seu càrrec per intervenir en el debat polític. I encara no ha estat cessada fulminantment, com tampoc ho va estar en Casas en el seu moment.
A veure si ens entenem: un delegat del Govern de la Generalitat no pot posicionar-se políticament en els debats interns, en l'exercici del seu càrrec. Un Delegat, com el seu propi nom indica, ha de seguir fil per randa les instruccions que rep i fer el millor possible la seva feina de difondre els plantejaments oficials del govern en el territori on té jurisdicció. I en el cas d'Alemanya i la seva àrea d'influència, la feina a fer és enorme!

En qualsevol país normal, un ambaixador que se surt per pataneres, se li talla el cap, ipso facto i se'n nomena un altre a tota màquina! No es pot tolerar aquesta actitud de taifa política que executen els partidaris d'en Duran a dins de l'administració catalana.
Penso que el seu cap directe, per exemple, el propi Conseller Homs, que porta el tema d'Afers Exteriors, ja triga en cessar-la. No es pot tolerar en un representant del govern que posi pals a les rodes en uns moments tan crítics. Cal netejar Afers Exteriors de tota deixalla duranista, que ja prou mal va fer en la legislatura passada. 
I aprofitant el tema, caldria anar pensant en castigar Unió amb no tenir cap candidat amb posicions de sortida a les properes eleccions europees. Suggereixo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada