dimecres, 22 d’octubre del 2014

EL NOU 9N

Realment estic fins als pebrots que no sapiguem marcar a porteria buida. És el que realment penso en aquests precisos moments. Espero que la cosa es recondueixi. O més aviat ho desitjo. Però tal i com ho veig ara, la cosa està de la següent manera.

El President Mas ha fet una jugada intel.ligent. Ha neutralitzat el paper del Tribunal Constitucional, que era el puny de ferro que empraven els espanyols per carregar-se la consulta. Molt astut. Sí, senyor, ja ho va avisar. I ho ha acomplert. 

També ha acomplert la promesa que la votació es farà dins del marc legal, i que no es recorrerà a happenings anti-sistema. És obvi que no es podia posar la gent (els funcionaris, per exemple) als peus dels cavalls -espanyols- per a que els massacressin amb gust i ganes.

El més important, el més rellevant és que el dia 9 es votarà. I punt. I espero que sigui un èxit espaterrant, que les urnes vessin de vots. Dos milions o més de vots és un repte que es pot assumir, si tots els partits i la societat civil hi posen el coll.

El que passi després, ja es veurà. Però precisament, el que no m'agrada ni gens, ni mica, és que hi ha algú que pensa ja més en unes eleccions d'aquí a tres mesos, i que se les prometen -probablement amb raó- molt felices.

Fer això és, ipso facto, devaluar el 9N. És apostar perquè el 9N fracassi, i seguir el plantejament clàssic de quant pitjor, millor

Hi ha partits que pensen que el fracàs del 9N els beneficia. I hi aposten. Són, i ho dic amb totes les lletres, uns autèntics desgraciats. I compte!, no són espanyols. Però són d'aquells que quan arribin al poder, així que l'espanyol Pedro Sánchez el ensenyi la cuixa, esquerra, naturalment, perdran l'oremus i la vergonya. I la decència.

Bé, però no em vull fer mala sang. Em quedo amb les coses boniques.

Un President que és més espavilat del que molts ens pensàvem (i jo el primer, perquè mira que l´he matxacat a cor què vols).
Una extrema esquerra que té una veritable vocació de país, si més no en els moments cabdals. I que ha donat lliçons a tota l'esquerra de manual, folclòrica, a tota l'esquerra caviar i a la dels reietons locals.

I sobretot, al poble, que de forma massiva ens hem bolcat en cobrir en un temps rècord les 25.000 places de voluntaris per a la consulta. Quina gran lliçó de patriotisme.

Ho adverteixo: fins al 10N qui em parli d'eleccions, la seva integritat física pot perillar, si aquell dia m´he llevat amb el peu equivocat. 

Capisci?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada