divendres, 31 de juliol del 2015

LES INDEPENDÈNCIES AL MÓN (i 12)

Finalment, arribem al darrer post d'aquesta sèrie sobre les Independències al Món. La veritat és que des dels seus inicis fins ara, ha patit diverses modificacions. Per començar es va basar sobretot en la informació recollida al web del Departament d'Estat dels Estats Units. Posteriorment, vaig agafar com a referent el Blue Book de l'ONU. 

Un altre canvi que he anat afegint és que no només m'he limitat a felicitar pels aniversaris de les independències, sinó que també, seguint el propi Blue Book, aquelles dates que els propis estats consideren cabdals. La raó o la lògica és molt simple: volia assumir el paper d'un estat, de manera que els estats feliciten els altres estats d'acord amb les dates mútuament convingudes, que poden, o no, coincidir amb la de la Independència. 
Indonèsia, 2014
Efectivament; he practicat la realpolitik amb aquesta tria. Però penso que ja és hores que els catalans ens afeccionem una mica a ella, i deixem-nos d'estar d'intentar modificar el món per tal que s'adapti a les nostres necessitats particulars.

Dit això, només em queda relacionar quins seran els estats als quals adreçaré la felicitació, com sempre, a través de twitter, en aquest proper mes d'agost:

Benin (1) - Suïssa (1) - Macedònia (2) - Burkina-Faso (5) - Bolívia (6) - Jamaica (6) - Costa d'Ivori (7) - Singapur (9) - Equador (10) - Txad (11) - Pakistan (14) - República del Congo (15) - Liechenstein (15) - Xipre (16) - Gabon (17) - Indonèsia (17) - Afganistan (19) - Hongria (20) - Romania (23) - Ucraïna (24) - Uruguai (25) - Moldàvia (27) - Kyrgizistan (31) - Malàisia (31) - Trinidad i Tobago (31)

Bé, espero que hagi estat útil aquest seguit de posts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada