dimarts, 8 de desembre del 2015

1001 RAONS PER L'ESTAT PROPI

La iniciativa cívica El país que volem, acaba de publicar un llibre Mil i una raons per a l'Estat propi que recull les aportacions que un conjunt de ciutadans vam fer en un seguit de trobades ara fa uns mesos. Una servidora va participar en la sessió dedicada a la política internacional, i que va ser moderada per Vicent Partal.    
El llibre, redactat per Jordi Mercader, consta d'un pròleg del President Artur Mas, de molt recomanable lectura. A continuació hi ha el resum de les discussions tingudes en cadascuna de les tretze sessions realitzades (la d'internacional és l'onzena, que la trobareu en les pàgines 151-162). Després apareixen les aportacions individuals que ens van demanar a cadascun dels participants en format DAFO o SWOT (les meves apareixen a les pàgines 357 i 358). Finalment hi ha un epíleg a càrrec de Pere Pugès i Dorca, coordinador general de totes les sessions.
El llibre, no cal dir, és altament recomanable com a material de reflexió i, sobretot d'acció. També he comprovat amb satisfacció que l'equip de coordinació ha incorporat finalment la dimensió de la seguretat nacional, tal i com una servidora els va suggerir quan vaig comprovar que n'era absent a l'inici. La van incorporar a l'àmbit de l'administració i els serveis públics, que és el que els vaig suggerir, si bé considero que hauria d'haver tingut una sessió pròpia on es debatés el seu propi DAFO, però sembla que no hi van ser a temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada