dissabte, 4 de desembre del 2021

EL REFERÈNDUM DEL BARÇA COM A EXEMPLE

L'altre dia vaig seguir atentament la roda de premsa del Barça on es presentava el referèndum sobre l'espai Barça que es farà aquest proper dia 19. Hi participà el president Laporta i altres executius del club. 

Vaig pensar que aquesta votació ha de servir d'exemple, en un moment com l'actual. D'exemple per al país i per a la classe política, naturalment.

La lectura que faig d'aquest referèndum és que el Barça, de nou, es converteix en l'avantguarda de la societat civil catalana en termes de democràcia, participació, republicanisme, en definitiva, de llibertat. 

Des d'aquest punt de vista, seria una irresponsabilitat no fer, d'aquesta votació, una lectura política. Que la té, naturalment.

El 19 de desembre, es reprèn la tradició dels darrers anys de participació dels ciutadans en els afers públics, encara que es tracti d'una entitat privada. Una tradició que es remunta als referèndums locals del 2009 i anys posteriors, a la consulta del 9N i naturalment a la de l'1-O. En definitiva a la revolució democràtica que hem protagonitzat els catalans i les catalanes en els darrers anys. 

Una revolució que compta també amb mecanismes de participació digitals, capdavanters. Tot i que si he de ser sincer, la implicació d'un empresa com Indra, no és precisament una garantia, atesa la seva vinculació amb el govern espanyol, i més concretament amb els socialistes. 

Tot i això, la campanya referendària ha de cridar a la participació, a la implicació dels socis. Ha de ser una crida a la democràcia contemporània, sense obstacles espanyols, un exemple per a la resta de catalans i catalanes.

El Barça ha de continuar sent un referent de tota la Nació, com sempre ho ha estat en els seus 122 anys d'història!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada