dimarts, 1 d’octubre del 2013

EL MÓN ENS MIRA*

Posem-nos macos perquè el món ens mira. En les darreres setmanes, les notícies sobre l’interès que desferma la Transició cap a la Independència de Catalunya arreu del món no han parat de multiplicar-se. Es pot ben bé dir que això ja no té deturador… Només depèn de nosaltres, perquè el món,més enllà de les declaracions oficials de rigor, ja té clar que podem ser un nou membre de la comunitat d’estats. Naturalment, els nostres futurs col·legues encara van amb una mica de compte enles seves declaracions perquè no volen trepitjar l’ull de poll dels espanyols. Però, a mesura que aquests persisteixin en la seva obcecació de negar el dret a decidir dels Catalans i les Catalanes, la comunitat internacional perdrà la paciència i acabarà per enviar-los a pastar fang.
Així les coses, el més important és la determinació pròpia. El món sap que podem ser independents si ens ho proposem. Més encara.No fan més que esperar que fem el pas, ni que sigui per acabar amb la incertesa que suposa la situació actual.
Ara bé, cal tenir clar que ningú farà res per nosaltres. Ningú no ens alliberarà de la tirania espanyola, de l’espoli econòmic ni de la marginació lingüísticocultural. Ho hem de fer nosaltres i només nosaltres. Qualsevol mostra de dubte, d’hesitació, de tremolor de cames o de dents pot tenir conseqüències nefastes. Cal anar endavant i tirar milles fins a arribar al nostre objectiu. Com més aviat millor.
Redacto aquest article encara impactat per la notícia de la designació de Tòquio com a nova seu olímpica del 2020. O el que és el mateix:per l’enèsim ridícul que acaba de fer la delegació espanyola de Madrid 2020.Ha estat un ridícul de campionat. Després de diesde fatxendejar per Buenos Aires, a la primera de canvi,els han estabornit. I han quedat per darrere fins i tot d’Istanbul. El món és bo, el món és just, malgrat que sovint no ho sembli. Però sobretot el món és intel·ligent, i no té per costum acoquinar-se davant les fatxenderies dels espanyols. Més aviat a l’inrevés, se’n fot i ho fa amb un total desacomplexament. Només faltaria. Cal que en traiem la lliçó corresponent i que tractem els espanyols com es mereixen… fins que es posin bé i actuïn racionalment.

*(NOTA: Post penjat inicialment a LA VEU de Reagrupament, Núm. 28, Setembre 2013)

1 comentari:

  1. MACOS?......MILLOR "GLAMUROSOS",CAL ENCISAR A EUROPA,NO POT SER DIFICIL,ELLS SON UNA COLLA D'IMPRESENTABLES "GIBRALTAR ESPAÑOL"......PER PETARSE¡¡¡¡¡¡

    ResponElimina