dijous, 15 de maig del 2014

INDEPENDÈNCIA O ... INDEPENDÈNCIA*

D’aquí a poques hores s’iniciarà la campanya electoral per al Parlament Europeu. No cal dir, que en la conjuntura política que ens trobem, són unes eleccions claus. Els resultats a Catalunya seran, de forma incontestable, una ratificació del procés de Transició Política cap a la Independència, que estem portant a terme. No tinc cap mena de dubte, per exemple, que la participació serà més alta a Catalunya que a la resta de l’estat. Tampoc no tinc cap mena de dubte que a la Catalunya quatriprovincial guanyarem de carrer els partits democràtics, és a dir, els favorables a la celebració de la consulta. Personalment, m’hagués agradat que s’hagués format una entesa electoral, com a mínim entre CiU i ERC, que com ja es va publicar en el seu moment, hauria donat uns resultats espectaculars. No és el moment de remenar-ho més, perquè ja és impossible de fer marxa enrere. Així les coses, cal anar a votar amb el convenciment que és un vot per la Independència, que és un vot que s’examinarà amb lupa. 
És un vot per la Independència o … Independència! 

Ningú no pot quedar-se a casa el dia 25. Tothom que va participar a la Via Catalana ha d’anar a votar, i els qui no hi van anar per causa d’imperatiu major, ara poden aportar un nou gra de sorra per la Independència, com estic segur que l’aporten cada dia. 

És per això, que per una banda, no entenc els que han decidit fer campana en aquestes eleccions. És una responsabilitat que hauran d’assumir. 

Per l’altra, penso que s’acosten setmanes i mesos claus. I necessitem persones que a més a més del seu compromís insubornble amb la Independència, afegeixin experiència, coneixement, incisives i infatigables en el treball. Necessitem els millors. Ja no és el moment de l’amateurisme, per molt il.lustre que ho sigui. I és quasi un crim, considerar Brussel.les, en els moments actuals, com un cementiri d’elefants! Ara que precisament necessitem gent que sigui ferma, activa, capaç de plantar cara! A ningú se li escapa que quants més eurodiputats independentistes tinguem a Brussel.les, més garanties tindrem que els nostres drets estaran protegits. Ells seran la veu de Catalunya en el cor d’Europa, i. doncs, estan cridats a jugar un paper estratègic clau en els propers mesos. No val a badar, doncs.

(*NOTA: Post penjat al DGS el 07.05.2014)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada