dimarts, 9 de febrer del 2016

MARCELA TOPOR

La campanya xenòfoba, espanyolista, sense aturador i que cada cop augmenta més, no va dirigida, paradoxalment, contra una dona que fa política. No senyora. Va dirigida contra una periodista, romanesa i declaradament independentista catalana, muller de l'actual President de la Generalitat, Carles Puigdemont. És la Marcela Topor, que presenta un espai de televisió en anglès, Catalan Connections a El Punt-Avui TV

Se li ha dit de tot. La xenofòbia espanyola contra ella campa al seu aire: s'hi suma tant la catalanofòbia pròpia dels espanyols (i només dels espanyols), com l'odi envers els romanesos. El fet, a més que sigui políglota, i que parlés abans el català que l'espanyol, en tant que forastera, senyal de ser una persona amb sensibilitat, no ha fet més que augmentar la rancúnia espanyola, que va a més cada dia, cada setmana que passa. 

I la veritat sigui dita, jo no trobaria un exemple més reeixit d'una dona catalana quan assolim la Independència: intel.ligent, independent, valenta, políglota (incloent naturalment l'anglès i el francès), que estima Catalunya i la vol lliure... i que no l'engalipen amb sopars de duro espanyolistes, car, sap perfectament de quin peu calcen els espanyols i les espanyoles. 
Naturalment, la Topor no és l'únic objecte d'ira dels espanyols. L'altra dona que està en el punt de mira, no és de les que es pavonegen com a LGPM, i en fan un espectacle lamentable i àdhuc gosaria dir repugnant. No. És el cas de la Carme Forcadell, l'actual Presidenta del Parlament de Catalunya. D'ella, n'odien el seu compromís, la seva determinació, la seva radicalitat, fins i tot, fins i tot, gosaria dir que rebutgen el seu català, atès que és el més allunyat possible del catanyol amb el què ens martiritzen els partits del búnquer, dia sí i dia també.

Paradoxalment, aquests atacs cavernaris, de l'espanyolisme tant de dretes com d'esquerres, no atrauen l'atenció dels mèdia. I és que atacar els independentistes continua sortint gratis. Encara, però no per molt temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada