dimecres, 8 de març del 2017

ELS ESPANYOLS NO BADEN


Read more publications on Calaméo

Penjo l'Informe Anual de la Seguretat Nacional elaborat pel govern espanyol. Si no m'erro és la quarta edició. Cada any va desenvolupant-se més. Naturalment no espereu trobar res secret, però sí que és interessant veure la seva percepció del tema.

Ja he escrit moltes vegades que l'alternativa més probable que intentaran els espanyols per evitar la Independència, és l'aplicació de la Llei de Seguretat Nacional (LSN), que dóna poder al President del Govern, i només a ell, ni tan sols al Govern, de decidir apropiar-se dels serveis de qualsevol administració territorial, sigui autonòmica o local, argumentant una "situació d'interès nacional". Bé doncs la idea sorgeix d'aquí. Oblideu-vos d'articles 155 o 116, que no tenen ni punyetera idea de com implementar-los. Amb la LSN, en tenen més que de sobres. Però vaja, si gosen apropiar-se, ni que sigui temporalment, dels Mossos d'Esquadra i de l'Ensenyament, a ningú se li escapa que Espanya s'haurà suïcidat a Catalunya, si no és que ja és un cadàver.

Un altre aspecte que considero rellevant d'aquest informe són les tretze àrees que contempla, de fet, en gran part no és gaire original, ja que està copiat tot de la literatura nord-americana, però no deixa de demostrar quins àmbits de la seguretat són els més sensibles. 

També demostra que, a diferència del que critiquen alguns, una comprensió moderna de la Defensa, parteix de la seva consideració com un component més de la Seguretat Nacional, de manera que res de tonteries que l'acusa de militarista. El component militar és un de més, amb unes funcions específiques, clarament delimitades, de manera que no cal fer demagògia antimilitarista, barata i de pa sucat amb oli.

En definitiva, tot i que tard, i que ja no els servirà de gaire res, podríem dir que els espanyols no baden. 

Nosaltres tampoc hem de badar, i menys encara fer el ridícul amb idees de bombero, com si fóssim els més guais del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada