dijous, 13 de juliol del 2017

CATALUNYA A DINAMARCA*

Si només fa uns dies, el President Puigdemont es va referir a la Catalunya independent com una Dinamarca del Mediterrani, ara, és a aquest estat del nord d’Europa, que torna a demostrar el seu interès pel que passa a casa nostra. 
Així, una delegació catalana té previst explicar avui el referèndum al Folkemodet, el festival polític de Dinamarca. Concretament, s’hi farà un debat sobre Catalunya, organitzat pel Moviment Europeu danès (Europabevægelsen), i Diplocat. L’acte tindrà lloc a les 17 hores a l’estand de la primera de les organitzacions esmentades.
El títol és “Pot Catalunya esdevenir el proper Estat de la UE?” i un dels temes que s’hi tractaran és el del referèndum català. Hi participaran la presidenta de l’Europabevægelsen,Stine Bosse; el secretari general de Diplocat, Albert Royo; l’exministre socialista Joan Majó, que és membre del Consell Consultiu de Diplocat; i el diputat al Parlament danès Sjúrður Skaale. Es preveu que hi assisteixin representants polítics, acadèmics i dirigents de think tanks.
Més enllà del debat, Francesca Guardiola, delegada de la Generalitat als països nòrdics, i Albert Royo, secretari general de Diplocat, aprofitaran l’estada a Bornholm per fer contactes i reunions bilaterals. Hi ha reunions planificades amb ministres, diputats dels principals partits polítics i representants de think tanks de prestigi com el Dansk Institut for Internationale Studier (Institut Danès d’Estudis Internacionals), tots ells interessats a obtenir informació de primera mà sobre el referèndum que es farà a Catalunya el mes d’octubre.
El festival Folkemødet aplega cada estiu, durant quatre dies, els màxims representants polítics, econòmics, culturals i de la societat civil de Dinamarca, que es reuneixen en aquesta illa de la mar Bàltica per debatre sobre temes d’actualitat.
Catalunya va ser present per primera vegada al festival polític danès l’any passat, amb un debat sobre el procés d’autodeterminació en el qual van participar Jordi Solé, ex-Secretari d’Afers Exteriors i de la UE, Albert Royo, Nikolaj Villumsen, diputat al Parlament danès per l’Aliança Verda-Roja, i Jacob Lund, exdiputat del Parlament danès pel partit socialdemòcrata.
*(NOTA: Post penjat a l'Unilateral, el 16.06.2017)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada