diumenge, 15 d’octubre del 2017

REAGRUPAMENT RECLAMA AIXECAR LA SUSPENSIÓ I PROCLAMAR LA INDEPENDÈNCIA

Reunida la Junta Directiva Nacional de Reagrupament el dissabte, 14 d’octubre, sota la presidència de Josep Sort , manifestem:
-Reagrupament Independentista reitera el suport al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont , conscients com som que està vivint uns moments molt intensos i sotmès a múltiples pressions.
- Reagrupament Independentista li demana, en aquest sentit, que aquest mateix dilluns aixequi la suspensió de la declaració d’independència  i aquesta sigui proclamada formalment al Parlament de Catalunya .
-Els resultats del referèndum de l’1 d’octubre avalen clarament aquesta acció perquè tres milions de catalans i catalanes van votar o van veure com se'ls impedia fer-ho per part de la policia i la guàrdia civil espanyoles.
-L'aplicació de l’article 155 és ja una realitat des de fa dies i només proclamant la independència hi podrem fer front, desconnectant les institucions catalanes de l'ordenament jurídic espanyol.
-Només tindrem reconeixement i suport internacional si, primer, Catalunya es declara independent. Mai abans. Nosaltres hem de fer el primer pas i, un cop fet, no tenim cap dubte que els reconeixements es produiran.
-El poble català ha estat a l’altura en tot moment al llarg del procés i pensem que hem de continuar mobilitzant-nos amb accions al carrer i també amb campanyes que tinguin un impacte a nivell de la UE, fent valer, per exemple, el pes econòmic de Catalunya.
-Demanem al Govern de la Generalitat que atorgui la medalla d’honor i al mèrit a totes les persones ferides el passat 1 d’octubre, així com als milers de persones que van defensar els col·legis, les urnes i, per suposat, la dignitat del país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada