dimecres, 28 de novembre del 2018

DE L'ESCOLA FRANQUISTA A L'ESCOLA CATALANA, AMB LA TERESA CASALS

Resultat d'imatges de reagrupament.cat teresa casals

Aquest proper dimarts, 4 de desembre, es farà la xerrada "De l'escola franquista a l'escola catalana", a càrrec de la mestra, filòloga, activista per la llengua i Creu de Sant Jordi, Teresa Casals
Casals, és associada a Reagrupament des dels seus inicis i va ser membre de la seva Junta Directiva Nacional, té una llarga i dilatada trajectòria en el món de l'ensenyament en català. Amb ella compartirem el moment del pas de l'escola franquista a l'escola catalana i el repte en la formació dels mestres i l'objectiu de fer una escola de qualitat per a tothom.
Teresa Casals Rubio  (Badalona  1941), filòloga, mestra i activista per la llengua catalana, és promotora i portaveu de la plataforma Som Escola .
Teresa Casals i Rubio durant el franquisme es vincula a la defensa dels drets nacionals de Catalunya. Als setanta, s’adhereix a Nacionalistes d’Esquerra, on treballa amb Magda Oranich

Després s’integra a ERC  i més endavant a Reagrupament . Socialment, durant aquests anys l’activitat de Teresa Casals s’enfoca a la defensa del català com a llengua comuna en l’escola i en la societat, participant en el reciclatge lingüístic de mestres.
Forma part de l’executiva de la Plataforma per la Llengua  i l’any 2010  participa en la fundació de Som Escola , plataforma en defensa de la llengua catalana a l’escola.
 
El 2018 rep la Creu de Sant Jordi  " Per la fermesa, constància i valentia de la seva tasca de defensa del model d'escola catalana, com a model de cohesió social, que no separa els infants i joves per la seva llengua d'origen. Des de de la plataforma Som Escola, ha fet seu l´objectiu de coordinar totes aquelles persones, entitats i institucions que es comprometen a actuar de manera activa en la construcció d'una societat més cohesionada, democràtica i lliure".
L'acte és obert a tothom i es farà el dimarts, a les 19h.30 a la Seu Nacional de Reagrupament, al carrer Roger de Llúria, 5, 2-2 de Barcelona.
Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada