diumenge, 3 de novembre del 2019

COMUNICAT DE PREMSA DE REAGRUPAMENT INDEPENDENTISTA (RCAT)


La Junta Directiva Nacional de Reagrupament Independentista (RCAT), reunida aquest dissabte en sessió ordinària, fa una crida a reactivar la Declaració d’Independència aprovada pel Parlament de Catalunya, el 27 d’octubre del 2017.

Aquesta reactivació cal fer-la el més aviat possible. Un moment adient pot ser un cop celebrades les eleccions del 10N, quan la victòria independentista sumi una majoria absoluta en vots (50%+1) i escons (25 o més). Aquests resultats ratificaran els obtinguts en el referèndum del 2017, on més del 90% que pogueren exercir el dret de vot, malgrat la repressió espanyola, van votar a favor de la Independència. Dos anys després, una nova victòria independentista i republicana farà que, a escala internacional, aquesta hegemonia demostri el fracàs total i absolut de l’espanyolisme i la seva feblesa a Catalunya.
La reactivació de la Declaració de la Independència ha d’anar a càrrec del Parlament, sota la iniciativa del President Quim Torra i amb el suport conjunt dels tres partits o candidatures compromeses: Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la Candidatura d’Unitat Popular.

A més a més, cal procedir a fer una Crida Internacional per al reconeixement de la República Catalana, per al màxim nombre possible dels estats membres de la comunitat internacional.

En tercer lloc, també despenjar totes les banderes espanyoles en els edificis oficials, començant pel Palau de la Generalitat i el Parlament de Catalunya i seguint per institucions nacionals, regionals i locals.

Finalment, s’haurà de fer efectiva la llibertat de tots els presoners polítics catalans tancats a les presons catalanes, i exigir-ne la dels que es troben en presons espanyoles.

Barcelona, 2 de novembre del 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada