dimecres, 6 de novembre del 2019

Posicionament de Reagrupament davant la constitució de l’Assemblea de càrrecs electes

La Junta Directiva Nacional de Reagrupament Independentista (RCAT), reunida aquest dissabte, dia 2 de novembre, en sessió ordinària vol fer públic al conjunt del moviment independentista i republicà, el seu posicionament davant la constitució de l’Assemblea de càrrecs electes (ACE).
En primer lloc, manifesta el nostre suport i el nostre goig per aquesta constitució, atès que serà una representació majoritària dels nostres càrrecs electes a nivell local, regional, nacional, a les Corts espanyoles i al Parlament Europeu. No cal dir que els nostres electes ja van assistir a la sessió constitutiva celebrada a Barcelona darrerament.
En segon lloc, assenyala que, d’acord amb els plantejaments exposats pel President Carles Puigdemont i el Consell per la República, l’Assemblea de Càrrecs Electes, és un organisme exclusivament republicà i en cap cas dependent de cap estructura autonòmica espanyola, per la qual cosa no ha d’immiscir-se en afers autonòmics, ans ben al contrari, treballar per a la consolidació de les estructures republicanes i, particularment, dels Consells Locals per la República.
Dit d’una altra manera, la seva actuació ha de ser pensant en la vertebració de la República, i en cap cas barrejar-se en els afers autonòmics, entre d’altres raons perquè això ja ho fan els partits independentistes que encara estan condicionats per la legislació espanyola.
En conseqüència, Reagrupament veu amb preocupació algunes de les intervencions d’alguns càrrecs electes que en l’Assemblea van aprofitar per fer demandes de caràcter autonòmic (dimissió d’algun conseller, per exemple) que no corresponen a la seva naturalesa ja exposada. Tampoc sembla coherent alguns dels posicionaments i dels compromisos aprovats, per la seva naturalesa, de nou, autonomista, que cau fora de les atribucions de l’Assemblea, que, repetim-ho, és la construcció i vertebració de la Republica arreu del territori nacional.
Reagrupament espera que aquesta reflexió sigui acollida amb voluntat constructiva i sempre amb l’objectiu de fer una República Catalana sòlida, forta i cohesionada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada