diumenge, 5 d’abril del 2020

COMUNICAT DE PREMSA: NOMÉS LA INDEPENDÈNCIA SALVA VIDES

La Junta Directiva Nacional de Reagrupament Independentista s’ha reunit virtualment aquest dissabte, 4 d’abril, i ha pres les següents decisions i consideracions.

En primer lloc, manifestem el nostre ferm suport als Presidents Carles Puigdemont i Quim Torra, particularment en la seva actuació respecte la negligent i criminal actuació del govern espanyol en la gestió de la pandèmia del coronavirus en les darreres setmanes. Ambdós Presidents han portat a terme denúncies en el context internacional sobre l’actuació espanyola en instàncies com la Organització de Nacions Unides (ONU), el Consell d’Europa o la pròpia Unió Europea, atesa la nul·la efectivitat de les demandes fetes davant les instàncies espanyoles.

En segon lloc, i com a conseqüència de la negligència espanyola, no podem més que assenyalar la criminal actuació del govern espanyol del President Pedro Sánchez i dels seus aliats de Unidas Podemos, que ha provocat milers de morts. Una simple comparació amb la situació a la República de Portugal, permet veure que les defuncions a Espanya arriben a prop dels 12.000 morts, de les quals més de 2.500 a Catalunya, mentre que a Portugal tot just arriben a les 250. D’això es dedueix que la independència de Catalunya, de ben segur, hauria protegit la salut dels catalans i les catalanes de manera molt més efectiva, que la subordinació a l’Estat espanyol.


En tercer lloc, també denunciem la política d’anihilació que el Tribunal Suprem espanyol està exercint contra els presos polítics independentistes, mitjançant les pressions a l’administració penitenciària catalana, per evitar que passin el confinament a casa seva. En aquest sentit, instem la Consellera de Justícia a que faci valer els drets d’aquest patriotes i no li tremoli el pols per fer tot el possible per tal que, com tenen dret, els presos puguin anar a casa seva.

Per acabar, no podem deixar de mostrar la nostra admiració i suport al personal sanitari, d’emergència i auxiliar que es troben en primera línia en la lluita contra la pandèmia, així com el condol a totes les famílies que han perdut els seus éssers estimats, repetim, per la negligència del govern espanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada