diumenge, 24 de gener del 2021

PREPAREM-NOS!*

S’acosta el 14F, i doncs les eleccions al Parlament de Catalunya. Fa uns dies s’ha aprovat el document Preparem-nos! Pel Consell per la República. Ambdós esdeveniments són d’una gran transcendència, i hem de preparar-nos-hi.

Les primàries de JxCAT ens han donat una llista de candidats brutal, i tot i que encara no s’ha aprovat la llista definitiva, no tinc cap dubte que incorporaran també al President Puigdemont i espero que també a en Josep Costa, com a candidat a la presidència del Parlament, i a la Clara Ponsatí i el Toni Castellà entre d’altres. Conjuntament amb la Laura Borràs, el Joan Canadell, conformarem un equip potent. Precisament, en el moment de redactar aquestes línies, les enquestes ja ens situen ben a prop del primer partit, i tot sembla indicar que quan tinguem tot tancat i accelerem la campanya, l’embranzida serà tan brutal, que deixarem tothom enrere.

Cal una victòria absoluta, la necessitem com l’aire que respirem. Hem d’evitar la possibilitat d’un tripartit espanyolista. Com diu la Laura, cal un govern i un parlament nítidament independentistes. Únicament així podrem tirar endavant. Europa i el Món han de veure que anem a per totes i que s’ha acabat la comèdia amb Espanya.

L’altre dia, quan escoltava el President Puigdemont presentar el Preparem-nos! vaig sentir una forta emoció. Cal aplicar-lo fil per randa, i aconseguir desbancar Espanya en tots els fronts. També cal bastir una estructura digital republicana que quedi al marge de la repressió espanyola. Com va passar amb els 17.000 atacs digitals espanyols que van fracassar contra l’Assemblea de Representants. No podran amb nosaltres.

Bastir un «estat al marge», tal i com en el seu moment va exigir en Joan Carretero, és el que estem fent amb el Consell per la República. Cal incrementar-ne el cens de membres individuals i d’entitats, i des de Reagrupament estem col·laborant a fer-ho, des dels seus inicis.

Que s’acosten moments èpics i cal obtenir-ne victòries contundents es demostra també amb el triomf en les eleccions al rectorat de la Universitat de Barcelona. Després de setmanes d’una campanya duríssima per part de sectors espanyolistes a favor del fins ara rector, que s’ha desentès totalment de la defensa de professors i estudiants propis represaliats per Espanya, finalment ha estat derrotat per un candidat amb el ferm suport de l’independentisme! Quina extraordinària notícia que demostra que la societat civil està cada cop més en línia amb ell.

Cal ara fixar-se en altres institucions civils que estan en mans espanyolistes, particularment el Col·legi d’Advocats de Barcelona, veritable catau catalanòfob, que hem de netejar el més aviat possible.

Des de Reagrupament fem una crida a la mobilització, a la victòria, a la unió independentista. Guanyem i fem de les institucions i del carrer les nostres avantguardes de la Catalunya Lliure!

*(NOTA: Publicat a LA VEU DE REAGRUPAMENT, Núm. 106, Desembre 2020)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada