divendres, 25 de novembre del 2016

ESCOLTANT ARTURO SARUKHÁN i CASAMITJANA

Aquest matí he tingut el luxe d'escoltar en directe l'Arturo Sarukhan i Casamitjana, ex-ambaixador de Mèxic als Estats Units, i que acaba de ser nomenat membre del nou consell consultiu del Diplocat.

De mare catalana, i catalanoparlant excel.lent, amb l'inevitable accent mexicà, Sarukhán ha fet una excel.lent reflexió sobre el futur de la diplomàcia en general, i de la diplomàcia pública, en particular. Va ser el primer diplomàtic que va emprar les eines digitals en la seva tasca professional, i molt concretament, el seu molt seguit compte de twitter que és una inesgotable font d'informació.

Sarukhán ha definit Catalunya com una autèntica superpotència en el camp de la diplomàcia pública, i de la política soft. També ha alertat del fet que des de determinats sectors mediàtics llatinoamericans volen equiparar el procés independentista amb un acte de tancament i ha fet una crida a actuar per contrarestar-lo.
A pregunta d'una servidora, ha admès que el tema de la seguretat i la defensa ha de ser també una preocupació de Catalunya de primer ordre.

La seva intervenció s'ha fet en el marc del Setè Esmorzar de la FOCIR

En la foto superior, Arturo Sarukhan, acompanyat de Mònica Sabata (FOCIR) i de Víctor Tarradellas (Fundació Catmón)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada