diumenge, 30 de juliol del 2017

MIQUEL, SEMPRE FIDEL, DEP

Avui ha mort, després d'una llarga malaltia, en Miquel Mas i Albà, de Badalona, als 83 anys. Patriota de llarguíssima trajectòria independentista i marit de la Teresa Casals i Rubio, professora de català i una de les principals impulsores de Som Escola.

Tots dos van participar en l'antifranquisme. Posteriorment, s'implicaren en la creació de Nacionalistes d'Esquerra, dels quals en Miquel va ser un dels responsables a Badalona. 

Durant el 23F, en Miquel es va arriscar en amagar les fitxes de tota la militància de NE, entre les quals, per exemple, hi havia la de Lluís Llach i altres militants i dirigents, traient-les de la seu, per evitar que caiguessin en mans dels colpistes espanyols.
Posteriorment, com una part molt significativa del partit, es van incorporar a ERC, fins al 2009, que van passar a Reagrupament Independentista (RCAT). En Miquel, mentre la salut li ho va permetre, sempre va fer costat a la Teresa, que va arribar a formar part de la Junta Directiva Nacional.

És una gran injustícia que en Miquel, quan falten poques setmanes per a la consecució de la Independència, per la qual ell tan havia treballat, ens deixi. 

És ben veritat, que sense el seu compromís, la seva fidelitat, al país, avui no seríem on som ara. Li devem molt, a en Miquel, com també a molts que, com ell, patiren el franquisme i no defalliren, i després continuaren, humilment, treballant per la Llibertat de Catalunya.

Sempre Fidel, descansa en pau, Miquel. I un petó molt fort per tu, Teresa, i la resta de la família.

Demà es farà la cerimònia civil de comiat al Tanatori de Can Ruti, a les 12.00 h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada