divendres, 29 de març del 2013

UNA IMATGE ENTRANYABLE


Avui els mèdia parlaven de la compra per part de la Comissió de la Dignitat, d'un gran volum de negatius de la Guerra dels tres anys, i de la Catalunya dels anys 30. És una gran notícia que ajudarà a fer més ric el nostre patrimoni documental i sentimental.

Veure aquesta foto del President Macià envoltat per adults, canalla, que el toquen, que s'emocionen, que li allarguen la mà per encaixar-la, és realment commovedor i emocionant. Fixeu-vos com aquest braç s'adreça al President de forma directa, franca, segur que en rebrà la volguda correspondència, perquè aquest era el tarannà que el personatge inspirava.

Francesc Macià fou probablement, el primer polític mediàtic de Catalunya. Caldria fer-ne un estudi acadèmic, i veure com la seva imatge, el seu posat va saber connectar amb les masses i les va omplir d'esperances i d'orgull.

Mai em cansaré de dir que sense l'Acte de Sobirania que va fer el 14 d'abril, trencant la legalitat espanyola vigent, res hauria estat el mateix. No hauria existit ni Generalitat, ni l'Estatut del 31, ni el del 32, ni probablement el del 79 ni el del 2006.

Ara cal fer un nou Acte de Sobirania, i acabar de forma urgent i clara amb la comèdia espanyola. M'escolta President Artur Mas?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada