divendres, 15 de novembre del 2013

ELECCIONS EUROPEES, ELECCIONS REFERENDÀRIES

"Caldria donar un nom a aquesta candidatura que fos ben explícit d'allò que es vol aconseguir. La meva proposta és: ?Catalunya, nou estat d'Europa?"  

per JOAN CARRETERO, president de REAGRUPAMENT 

El proper dia 25 de maig hi haurà les eleccions al Parlament Europeu. Aquestes eleccions han servit tradicionalment per mesurar forces a les grans formacions polítiques d'àmbit espanyol, per fer coalicions, de vegades força estridents, per acabar carreres polítiques o per iniciar fulgurants recorreguts polítics. En qualsevol cas, els diputats electes al Parlament europeu sempre han estat regats amb sous altíssims, assignacions dignes de senadors de l'antiga Roma, en definitiva, uns eurodiputats equiparables als millors canonges de tota la història. 

Gairebé mai el comú del ciutadans d'aquest país ha parat orella als presumptes programes d'aquestes eleccions, ni ha sabut a quin grup parlamentari van a parar aquests diputats escollits, ni què fan, de debò, una vegada han pres possessió de la seva acta de diputat, més enllà de viatjar en primeríssima i fer-se un staff d'allò més proper. 
En aquest moment de la història de Catalunya, on centenars de milers de persones, milions de persones, han sortit al carrer, de manera pacífica, ordenada i fins i tot lúdica, per a reivindicar la independència del nostre país, per a decidir lliurement el seu futur i el del seus fills i néts, no podem esperar innocentment un gest de bona voluntat de l'Estat espanyol, que, per altre banda, no es produirà mai. 

L'Estat espanyol no autoritzarà mai, ni tampoc tolerarà, un referèndum d'autodeterminació de la nació catalana, a la que no li reconeix cap mena de capacitat política, no li distingeix cap tipus de singularitat, en definitiva, no la vol reconèixer en absolut com a subjecte polític. Per cert, ni referèndum ni “consulta”. L'Estat espanyol no té programat en els seus gens la possibilitat que els ciutadans decideixin en absoluta llibertat el seu destí i molt menys els d'aquells territoris que van ser integrats manu militari. 
El president de la Generalitat ha parlat de fer, el 2016, unes eleccions plebiscitàries, en el cas de no poder tirar endavant la consulta. Cal dir que unes eleccions al Parlament de Catalunya, encara que les anomenéssim “plebiscitàries”, no deixarien de ser unes eleccions autonòmiques i espanyoles. Són unes eleccions que l'Estat espanyol pot anul·lar perfectament, sense cap mena d'esforç. Cal dir, a més, que es faria molt difícil lligar una candidatura “plebiscitària”, on hi convisquin programes polítics absolutament contradictoris. 

Les eleccions europees poden esdevenir, si així ho volen els partits polítics catalans, unes eleccions equivalents a un referèndum d'autodeterminaciò del poble de Catalunya. El primer que cal fer evident és que són unes eleccions que van més enllà de les competències estatals i que, per tant, no poden ser anul·lades ni invalidades per l'Estat espanyol. Són unes eleccions on tots els partits catalans que hi participen poden fer una renúncia patriòtica al seu programa electoral europeu, sense cap trauma ni pels partits ni per als seus electors. 
Votar aquesta candidatura, que hauria d'encabir tots aquells que volen la llibertat de la nació catalana, ha de comportar donar suport a la creació d'un nou estat, ha de ser la candidatura de tots aquells que volen votar SÍ a la independència de Catalunya i, per tant, si fos majoritària, ha de facultar, allò que en el món anglosaxó s'ha definit com l'empowerment, el Parlament de Catalunya a proclamar la independència i a iniciar tots els passos pel reconeixement de Catalunya com un nou estat d'Europa. 

No cal dir que els espanyols i els euroburòcrates de tot pelatge posaran el crit al cel i ens diran que això no ho hem de fer. Algun dia els catalans hauríem de deixar de fer cas a aquells que no ens estimen i fer allò que més ens convé. I el que més ens convé, sense cap mena de dubte, és decidir el que volem de manera lliure, democràtica i en unes eleccions homologades, que pot seguir el món sencer. 

Cal convertir unes eleccions fredes, distants, poc entenedores, en unes eleccions referendàries, equivalents al referèndum que no ens volen deixar fer. Només cal que tots els partits, entitats, associacions, ciutadans que volen decidir lliurement el futur de Catalunya es posin d'acord en aquests punts bàsics i cercar aquelles persones que ens representin en aquesta llista.
Les consideracions tàctiques partidistes no aportaran cap benefici a la ciutadania, tampoc al país. Només un patriotisme digne d'aquesta causa ha de fer possible que aquesta opció esdevingui una realitat. Els ciutadans han superat amb escreix les organitzacions polítiques, cal estar, doncs, a l'alçada del repte que la Història ens ha posat pel davant. 

Caldria donar un nom a aquesta candidatura que fos ben explícit d'allò que es vol aconseguir. La meva proposta és: “Catalunya, nou estat d'Europa”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada