dimecres, 3 de setembre del 2014

CATALAN FEDERATION CRICKET TEAM

Fa alguns anys, des del tren vaig veure que s'estava jugant un partit de cricket en un camp de futbol entre Barcelona i Sant Adrià del Besòs. Vaig comprendre, de seguida, que aquella era una imatge de la Catalunya global. La Catalunya que pensa en els més de 7 miliards de persones que viuen al planeta. Des de Catalunya al món i el món a Catalunya. No la Catalunya que només pensa en Espanya. No la Catalunya que acota el cap davant l'enèssima demostració de catalanofòbia o de supremacisme exhibida per un ministre, un jutge, un guàrdia civil, una revisora de la Renfe, o qualsevol quinqui amb tatuatges de la Legión.

Llavors vaig comprendre que guanyarem la Independència. El món, la societat, la globalització ens beneficia. La catalanofòbia i el supremacisme és essencialment espanyol, i els espanyols hardcore són cada cop menys, i a més, és una actitud que es mama des del bressol quan els nens i les nenes senten des de la seva infantesa insultar els catalans, els uns, o quan els pares i les mares aconsellen els seus fills que parlin espanyol sempre, i si pot ser sense accent, els altres. Sense oblidar el detall de posar-li el nom de pila en espanyol (Carlos, Javier, Alejo, Felipe...), o que sigui bilingüe, per tal que el reietó o la reina, després no tinguin "problemes d'identitat". 

Però aquesta tribu, perquè acabarà sent una tribu, és cada cop més irrellevant. El fanatisme catalanòfob no té cap mena de credibilitat. Ni tan sols la immensa majoria a qui s'adreça, als catalans amb arrels a Espanya, no li foten ni punyetero cas. No deixa de ser una simple caricatura del Torrente.

En la Catalunya independent i republicana els catalans que formin la selecció de cricket podran dir amb orgull que ells van ser-ne els pares-fundadors, i que ningú no els va exigir pureses de sang i que per això mateix, ja tenen un lloc en la Història.

Avui (ahir) he llegit que la Federació Catalana de Cricket ha participat en una competició i se n´ha valorat la qualitat. Anem bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada